Özel Haber

Fatma Şahin BM’de Sessizliği Bozdu

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in davetiyle Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu Toplantısı'na katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ülkemizi gururla temsil etti.

Fatma Şahin BM’de Sessizliği Bozdu
20-09-2024 10:56

Toplantıda gündem iklim krizi olmasına rağmen, Şahin cesur bir çıkış yaparak Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti. On binlerce insanın hayatını kaybettiği ve milyonların evsiz kaldığı bu trajediye değinen Şahin, sessizliğe karşı durarak, "Çocuklar öldürülürken başka şey konuşulmaz!" diyerek toplantıya damga vurdu.

Toplantıda birçok önemli konuşmacı söz alırken, ne yazık ki hiç kimse Gazze'deki trajediye değinmedi. Şahin, bu durumu büyük bir kararlılıkla ele alarak, dünyanın dikkati iklim krizi üzerine yoğunlaşırken çocukların öldürüldüğü bir ortamda başka konuların konuşulamayacağını dile getirdi.

Şahin’in bu cesur duruşu, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği zulme karşı toplu sessizliği eleştirerek, 22 bini çocuk olmak üzere 40 bin insanın hayatını kaybetmesine, 90 bin kişinin yaralanmasına ve 2 milyondan fazla insanın evsiz kalmasına sebep olan trajediyi tüm açıklığıyla ortaya koydu. Toplantıya damga vuran bu konuşma, dünyada adaletsizliğe karşı duruşun bir simgesi haline geldi.

Özel Haber: Sabiha Kocaman

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER