Gündem

“Gözümüz yıldızlarda”

“Gözümüz yıldızlarda”
06-01-2016 10:51
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde verilecek eğitimler için kullanılacak olan iki eğitim uçağının lansman toplantısında konuşan Rektör Yavuz Coşkun, “Gözümüz yıldızlarda” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde eğitim amacıyla kullanılması planlanan iki uçağın lansman toplantısı gerçekleştirildi. Gaziantep Havaalanında gerçekleştirilen toplantıda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, uçaklarla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. Gaziantep Üniversitesi olarak yeni anlayışların her alanda ilklerin öncüsü olduklarını ifade eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, “Üniversite olarak yeni anlayışların yeni çabaların içerisinde yer alıyoruz. Yıllardır hayalini kurduğumuz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz devreye girdi. Bugün fakültemizde verilecek eğitimlerde kullanılacak olan uçaklarımızı tanıtıyoruz. İki uçağımız hali hazırda bulunuyor iki uçağımız ise ilerleyen günlerde gelecek. Tüm sertifikasyonlarımız, pilotlarımız, teknik donanımımız ve teknisyenlerimiz ile hazırız. Dekanımız ve öğretim görevlilerimiz ile birlikte hem eğitim vereceğiz hem de Gaziantep’in daha ileriye nasıl taşınacağıyla ilgili atılımlar yapacağız. Gaziantep’in semalarının Gaziantep Üniversitesi’nin uçakları süsleyecek” dedi.

“GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ PARLAYAN YILDIZ”

Gaziantep Üniversitesi’nin eğitim uçağı bulunan sayılı üniversitelerden biri olduğunu söyleyen Rektör Coşkun, “Gaziantep’te bu konuda bir tohum attık, yeşerip gelişerek koca bir ağaç olacak. İki uçağımız için 1 milyon 975 bin TL ödendi. Üçüncü uçağımız çift motorlu olduğu için biraz daha pahalı dört kişilik bir uçaktır. Bir diğer uçağımız ise bağış yoluyla fakültemize kazandırılacak. Tabi bu yatırımlar çok büyük yatırımlar değil. Vizyon önemli diğer yandan öğrencilerimizin eğitimlerini sağlayacak, uçağı besleyecek ekipmanlar ve sistemlere kadar her şeyi tamamlamak istiyoruz. Çünkü buradaki hayalimiz ilerleyen yıllarda daha ileriye taşınacak. Belki de bir Uzay Mühendisliği, Roket Sanayi’nin de temelinin atılacağını düşünüyorum. Üniversitemiz için hep şunu söylerim, ‘Gözümüz yıldızlarda, ayağımız yerde” dedik. Ama gözümüz her zaman yıldızlarda oldu, onun için Gaziantep Üniversitesi Parlayan Yıldız” şeklinde konuştu.

Havaalanındaki lansmanın ardından Gaziantep Üniversitesi’nde Rektör Coşkun, 2015 yılında Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirilen proje ve faaliyetleri anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER