Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Sahnesi’nde GAÜN ve InnoCampus arasında işbirliği protokolü imzalandı.
GAÜN adına Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmi Bayraktar ve InnoCampus Program Yöneticisi Dr. Mehmet Ünsal’ın imzaladığı protokolde; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ekrem Tekin de hazır bulundu.
Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, ülkelerin teorik bilgileri teknolojiye dönüştürmekte yarışır duruma geldiğini ifade ederek, ülkemizde endüstrinin yeni bir konsept kazandığını vurguladı. Endüstri 4.0 adı altında teorik bilgilerin uygulamaya daha etkin olarak nasıl dönüştürülüp, yeni nesil yazılımlarla ürünün içerisine daha kullanılır şekilde gömülebilirin arayışları içerisine girildiğini aktaran Prof. Dr. Bedir, “Biz de üniversite olarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu bu açılımları gerçekleştirecek olan ve gerekli alt yapılarla donatılmış ihsan yetiştirmenin kaygısı içerisindeyiz. Bu tür etkinliklerin ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni atılımların öncüsü olacağına inanıyoruz. Bu nedenle, üniversitemizde bu ve buna benzer etkinlikleri ilerleyen günlerde daha sık göreceksiniz” şeklinde konuştu.
InnoCampus projesinin uzun soluklu olduğunu, GAÜN Amfi tiyatronun yanında konuşlanacak olan konteynirlardan oluşan mini bir teknoloji tasarım merkezi oluşturulacağını söyleyen Prof. Dr. Bedir, “Öğrencilerimizin buraları ziyaret ederek kendi fikirlerini, teorik bilgilerini orada pratiğe nasıl dökeceklerini öğrenecekler. Bunun yanı sıra, yeni fikirler edinmenin, kendilerine yeni ufuklar açmanın da altyapılarını orada oluşturacaklar. İnanıyorum ki, bu ve benzer etkinliklere katılan öğrencilerimiz, mezun olduklarında iş hayatına ve sosyal hayata bir adım daha ilerde başlayacaklardır” ifadelerini kullandı.
GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Türkiye’de ihraç ettiğimiz ürünlerin kilogram başına değerinin 1 buçuk dolar, Gaziantep olarak bakıldığında halı ihracatında da kilogram başına ihracat değerimizin yaklaşık 3 buçuk dolar olduğunu belirtti. Doç. Dr. Yılmaz, “Bu rakamları ne kadar yukarıya taşırsak inanıyoruz ki ülkemizin ihracatı artacak, ithalatı azalacak ve rekabetçi ülkeler sıralamasında biz de ülkemizi daha ileriye taşımış olacağız. Bunu yapmanın yolu yeni, yenilikçi fikirlerin ortaya çıkması ve bunların hayat bulmasıyla mümkün olabilecektir. Bugün burada InnoCampus projesiyle yeni bir konsept başlatmış oluyoruz. Yapacağımız protokolle birlikte, başta üniversite öğrencilerimiz olmak üzere fikri olan herkese yeni bir kapı açmış oluyoruz. Fikir vücut bulmazsa körelmeye mahkumdur” diye konuştu.
Konuşmaların sonrasında InnoCampus Program Yöneticisi Dr. Mehmet Ünsal ve İrem Sefa Yayımlar tarafından program hakkında sunum yapılarak katılımcılara bilgi verildi.