Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Akademik yılı Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersi kapsamında personel ve öğrencilere yönelik olarak “Tüketici Semineri” düzenlendi.
15-21 Mart Tüketici Haftası nedeniyle öğrencilerde tüketici bilincinin geliştirilmesi amacıyla İslahiye Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Proje Koordinatörü Uzm. Bilal Erdoğan konuşmacı olarak katıldı. Seminerde Tüketici Kanunu ve tüketici hakem heyetlerine başvuru şekli ile bilinçli alış- verişte temel ilkeler ve tüketicinin bilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Erdoğan, “Tüketicilerin bilmesi gereken en önemli konu satın aldıkları ürünlerin fatura, fiş veya garanti belgelerini almaları, sözleşmeyi imzalamadan mutlaka okumalı ve bir nüshasını almalı. Kapıdan satışlarda, sözleşmeye tarihi bizzat kendisi yazmalı ve cayma belgesini almalı. Marketlerden satın aldıkları ürünlerin özellikle son kullanma tarihine, TSE belgesine dikkat etmeli; alışverişe çıkmadan mutlaka liste yapmalı ve alınacak ürün hakkında piyasa araştırması yapılmalı. Şikayetlerde 175 Tüketici Danışma Hattı'nı ve yanıltıcı reklamlarda 178 Reklam Şikayet Hattı'nı aramalı ve özellikle medeni cesaret göstererek tüketici hakkını aramalı” diye konuştu.
Piyasadan alınan tüm sanayi mallarının iki yıl garantili olduğuna, alınan ürünün Türkçe klavuzunun istenilmesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, “Tüketici, haklarını öğrenmişse hiçbir zaman aldanmaz ve zarar etmez. Bu nedenle tüketicilere önerim tüketici haklarını öğrensinler” dedi. Proje Koordinatörü Uzm. Bilal Erdoğan’a teşekkür belgesi takdim eden İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, tüketici haklarının; günümüzde çok önemli bir yere sahip olduğunu ve her bireyin tüketici haklarını bilmesi gerektiğini söyledi.