29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Gaziantep kültürü ve sanatının yaşatılması adına “Halk Giysileri, El Sanatları, Halk Tiyatroları ve Masallarının” yer aldığı sergi düzenlendi.
Gaziantep geleneksel giyim-kuşam sunumlarının sergilendiği etkinlikte, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) öğrencilerinin sunduğu Tosbağa Gelin Masalı Çocuk Oyunu ile Karagöz ve Bekçi Deli Bekir Orta Oyunu izleyenlerin beğenisini kazandı. Gösterilerin sonrasında Uzman İlker Gültekin tarafından hazırlanan mini oda müziği dinletisi keyifli bir müzik dinletisi sundu.
Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, geçmişten geleceğe bir enstantane sunulduğunu belirterek, bir taraftan geçmişte orta oyunu Hacivat Karagöz, diğer taraftan muhalefetin Osmanlı dönemindeki en önemli unsurlarından birisi olan özellikle doğaçlama hiciv sanatının ve toleransın da yüksek olduğu bir gösteri izlediklerini ifade etti. Osmanlı döneminde hiciv ve muhalefet sanatının çok tolere edildiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Gür, bunun da toplum açısından şu anda da geleceğe bir vizyon oluşturması açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Gaziantep Üniversitesi’nin sadece eğitimiyle değil aynı zamanda kültür ve sanatıyla, Gaziantep’in yaşayan kültürüyle, oyunlarıyla, en önemlisi de yaşayan kültürüyle her zaman var olmaya hazır olduğunu belirten Prof. Dr. Gür, “Özellikle konservatuarımıza bu programa ön ayak oldukları için, bütün ekip olarak burada farklı sunumlar gerçekleştirdikleri için hepsine teşekkür ediyorum. İstiyoruz ki, bu programlar gelecekte tekrarlansın ve ‘keşke biz de izleseydik’ diyecek insanlara da alternatifimizi sunmuş olalım” dedi.
GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen sergiye; GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Prof. Dr. Metin Bedir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Burhan Akyılmaz, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.