Mobil

GAÜN’ün girişimci ve yenilikçi üniversite gururu

GAÜN’ün girişimci ve yenilikçi üniversite gururu
24-08-2016 05:12
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 9. sıraya yükselirken, tüm üniversitelerde ise geçtiğimiz yıla göre 8 sıra birden yükselerek 16. sıraya yerleşti.

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 yılı sıralamasında en yüksek çıkışı yakalayan Gaziantep Üniversitesi, girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerini teşvik etmeye devam ediyor. Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteler değerlendirmesinde; tüm üniversiteler arasında 16. sırada, devlet üniversiteleri içinde ise 9. sırada yer aldığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Ali Gür “Bilim, Teknoloji konularında girişimcilik ruhu ve yenilikçilik kültüründe yakaladığımız bu başarı artarak devam edecek. Beş yıl önce başlayan endeks çalışmalarında Gaziantep Üniversitesi her yıl artan bir grafik sergiliyor” dedi.

“Bilim ordusuyla sanayicinin yanındayız”
Rektör Prof. Dr. Gür, Gaziantep TEKNOPARK içinde yer alan TargeT Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde girişimcilik ve yenilikçiliğe dair önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “Üniversitemizin ‘Bilim ordusu’ diye nitelendirdiğimiz çok değerli akademisyenlerimizle sanayicinin sorunlarını çözüyoruz. Bilgiyi üretirken sanayici ve yerel paydaşlarımızla iletişim ve işbirliği içindeyiz. Bu üretimi gerçekleştirirken Gaziantep Üniversitesi’nin en önemli enstrümanları olan Gaziantep TEKNOPARK ve TargeT Teknoloji Transfer Ofisi’ndeki uzman arkadaşlarımızla ortak bilgi üretimi, araştırma işbirlikleri, kontratlı anlaşmalar, transferler, lisanslama, danışmanlık ve şirketleşme konularında süreklilik arz eden ekip çalışmaları yapmaktayız. Aynı zamanda TargeT Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilik modül faaliyetleri düzeyinde, piyasadaki boşlukları değerlendirip çözümler üretiyor, girişimcilere alt yapı, eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Mentör (Yol gösterici) ağı ve yatırımcı ağı faaliyetlerimizle Gaziantep’in genlerinde var olan girişimci potansiyelini daha yenilikçi ve teknoloji odaklı düşünen girişimci havuzuna dönüştürüyoruz. Bu bağlamda üniversitemiz için girişimci ve yenilikçi olmak bir tercih değil, ritüel olmuştur. Bu ivme ile gelecek yıllarda ilk 10’da, hatta zirvede olmak hayal değildir” diye konuştu.

“Müthiş yükseliş”
Üniversitelerin, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği, Fikri Mülkiyet Havuzu, İşbirliği ve Etkileşim, Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü ve Ekonomik Katkı ve Ticarileştirme boyutlarında değerlendirildiği endekste, Gaziantep Üniversitesi müthiş bir yükseliş gerçekleştirdi. GAÜN, İşbirliği ve Etkileşim Boyutu’nda 13 sıra, Fikri Mülkiyet Havuzu Boyutu’nda ise 7 sıra birden yükseldi. Gaziantep Üniversitesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü Değerlendirmesinde de 8. sıraya yerleşip Türkiye’nin ilk 10’u arasındaki üniversitelerden olma başarısını perçinledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER