Gündem

Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası'ndan Sektör Çalışanlarına Destek Çağrısı

Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İslim Arıkan, enerji sektöründe çalışanların karşı karşıya kaldığı zorlukları ve riskleri gündeme taşıdı. Sektördeki tecrübenin önemine dikkat çeken Arıkan, "Enerji çalışanlarının emekleri, hak ettikleri değeri görmeli" dedi.

Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası'ndan Sektör Çalışanlarına Destek Çağrısı
21-08-2024 17:54

Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İslim Arıkan, enerji sektöründe çalışanların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Arıkan, "Hayatımızın her alanında kullandığımız elektrik enerjisinin üretilmesi, iletilmesi ve dağıtılması büyük bir titizlik gerektiriyor. Bu süreçlerde görev alan enerji çalışanları, yüksek riskler altında çalışıyor ve iş kazaları gibi ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar" dedi.

Arıkan, enerji sektörünün dalgınlık ve dikkatsizliğe yer bırakmayan bir sektör olduğunu belirterek, "Bu sektörde çalışanların, işlerinde yüksek konsantrasyon ve dikkatle çalışmaları gerekiyor. Ancak geçim sıkıntıları ve psikolojik baskılar, çalışanların işlerine olumsuz yansıyor" diye konuştu.

Sektördeki teknik personelin emeklerinin karşılığını alması gerektiğini savunan Arıkan, "Başarılı bir enerji yönetimi tecrübe gerektirir ve bu tecrübeli iş gücünün hak ettiği değeri görmesi gerekiyor. Enerji sektöründe çalışan teknik personelin özlük haklarının düzeltilmesini, gereken iyileştirmelerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İslim Arıkan, enerji çalışanlarının sesini duyurmak adına, "Enerjide emeğin değerinin verilmesini istiyoruz" diyerek taleplerinin karşılanmasını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER