Gündem

Gaziantep STK Platformu'ndan TUSAŞ'a Yönelik Terör Saldırısına Kınama

Gaziantep'teki sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren Gaziantep STK Platformu, TUSAŞ'a yönelik terör saldırılarını lanetleyen bir açıklama yayımladı.

Gaziantep STK Platformu'ndan TUSAŞ'a Yönelik Terör Saldırısına Kınama
25-10-2024 08:06

Gaziantep'te faaliyet gösteren akademik meslek odaları, kent konseyi, dernekler, sendikalar ve kulüplerin bir araya gelmesiyle oluşan Gaziantep Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinde meydana gelen terör saldırısını kınayan bir açıklama yaptı.

Platformun açıklamasında, ülkenin savunması ve kalkınma sanayiine önemli katkılar sunan TUSAŞ'ın oluşturduğu bir kurum olarak yalnızca başarılarıyla anılması gerektiği belirtilirken, saldırının yarattığı üzüntü ve kaygının derin olduğu ifade edildi. Platform tarafından yapılan açıklamada, “Bu olay güçlü bir şekilde kınıyor ve lanetliyoruz. TUSAŞ gibi kritik ve öncü bir kuruma yönelik bu tür saldırılar, sadece kurumun üyeleri değil, aynı zamanda ulusal savunma ve teknoloji hamlelerine de büyük zarar verecek” denildi.

Gaziantep STK Platformu, olay sorumlularının en kısa sürede yakalanarak adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınmasına dikkat çekti. Platform, saldırıda şehit olan TUSAŞ görevlilerine Allah'tan rahmet dileyerek, ailelerinin acılarını paylaştıklarını ve milletimize başsağlığı dilediklerini ifade etti.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin genişletilmesine dikkat eden açıklama, terörle mücadelenin her alanda kararlılıkla sürdürülmesi mesajıyla sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER