Özel Haber

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Behiye Köksel Adaylığını Açıkladı

Gaziantep Üniversitesi’nin köklü akademisyenlerinden Prof. Dr. Behiye Köksel, üniversitenin rektörlüğüne adaylığını açıkladı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Behiye Köksel Adaylığını Açıkladı
18-09-2024 11:51

Yıllardır çeşitli kademelerde görev yaparak kurumun gelişimine katkıda bulunan Köksel, Gaziantep’te doğup büyüdüğü şehre hizmet etme kararlılığıyla yola çıktığını ifade etti. Akademik tecrübesi ve yenilikçi vizyonuyla üniversiteyi daha ileri taşımayı hedefleyen Prof. Dr. Köksel, adalet ve liyakat anlayışını merkeze alarak güçlü bir yönetim vaat ediyor.

Kadim kent Gaziantep'in yetiştirdiği bir akademisyen olan Prof. Dr. Behiye Köksel, 35 yıldır Gaziantep Üniversitesi'nin çeşitli akademik kademelerinde görev yapmış ve üniversiteye olan bağlılığını her zaman ön planda tutmuştur. Türk Dili ve Edebiyatı profesörü olan Köksel, akademik kariyerini Gaziantep'te sürdüren bir bilim insanı olarak, üniversiteye rektör olarak adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Köksel, Gaziantep Üniversitesi'ni yakından tanıdığını belirterek, rektörlük görevine atanması durumunda kurumu tanımak için zaman kaybetmeden hedeflerine odaklanacağını ifade etti. Köksel, eğitim hayatını Gaziantep Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde yüksek öğrenimini tamamlamış, ardından şehrine dönerek Gaziantep İmam-Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yapmıştır. 40 yılı aşkın meslek tecrübesini yenilikçi bir anlayışla birleştirerek, üniversiteyi en iyiye taşımayı hedeflemektedir.

Köksel, akademik kariyeri boyunca Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda okutmanlık, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde araştırma görevliliği ve doçentlik görevlerinde bulunmuştur. 2020 yılında profesörlük unvanını alan Köksel, Gaziantep Üniversitesi'nde halen Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görev yapmaktadır.

Adalet anlayışını rahmetli babası Avukat Fuat Köksel'den aldığını belirten Prof. Dr. Köksel, liyakati esas alarak Gaziantep Üniversitesi'ni daha ileriye taşımayı amaçladığını ifade etmektedir.

Özel Haber: Sabiha Kocaman

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER