Yaşam

Gaziantep'e ikinci kampüs müjdesi

Gaziantep'e ikinci kampüs müjdesi
10-04-2019 09:46
Gaziantep

124 kampüs, 82 bin öğrenci ve 13.500 personeliyle Türkiye ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük okul zinciri Doğa Koleji, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında açacağı 6 yeni kampüsle birlikte kampüs sayısını 130’a, öğrenci sayısı hedefini ise 90 bine çıkarıyor. Doğa Koleji Gaziantep’te ikinci kampüs için gün sayıyor.

Geleneksel Medya Buluşması çerçevesinde Gaziantep’te basın mensuplarıyla bir araya gelen Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Buradaki akademik başarı bizleri gururlandırıyor.” dedi.

Doğa Koleji, Gaziantep’te akademik başarıyı bilim ve teknolojiyle desteklerken; öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlerle desteklenen proje modelli eğitim anlayışı; öğrencilerin proje üreten, teknolojiyi takip eden ve yaratıcılığını kullanarak pratiğe dönüştürebilen bireyler olmalarına olanak tanıyor.

Doğa Koleji, Gaziantep basınıyla Divan Otel’de Geleneksel Medya Buluşması’nda bir araya geldi.

Toplantıya Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Türker, İl Koordinatörü Göksel Yalçın, Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü İlkokul Müdürü Oğuz Apak, Ortaokul Müdürü Ayber Gencel, Lise Müdürü Mehmet Koçer ve Halkla İlişkiler Bölge Müdürü Bektaş Pektaş katıldı. Toplantıda Gaziantep Doğa Koleji’ne ilişkin hedef ve öngörüler paylaşıldı.

Gaziantep basınının sorularını yanıtlayan Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle: “Gaziantep’te eğitimdeki yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Gaziantep’te ikinci kampüsümüzü eğitim sektörüne kazandırmak için gün sayıyoruz.” dedi.

Bilimsel araştırma projeleriyle kazandığı derecelerle adından söz ettiren Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü, bilim ve teknoloji alanına önemli katkılarda bulunuyor. Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Ulusal ve uluslararası platformda başarı elde eden tüm kampüslerimizden öğrencilerimiz bu yıl toplam 3214 projeyle yarıştı. Türkiye’nin dört bir yanından başvuruda bulunan, sayısı 6 bini aşan öğrencimiz bilim ve teknoloji dünyasının kapılarını araladı.” dedi.

Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü, proje modelli lise eğitiminde, öğrencilerin öncelikle proje hazırlama becerilerini geliştiriyor. Proje Yönetimi dersleri alan öğrenciler, proje geliştirmeden önce yol haritasını çizmiş oluyor.

Proje modelli eğitim aracılığıyla, okulda edinilen bilgilerin projeye; bilimsel araştırma basamaklarının ise uygulamaya dönüştürülmesi; üretimde aktif olarak yer alan ve strateji üreten bireyler yetiştirilmesine olanak tanıyor.

Geçen yıl, ESHG (European Society of Human Genetics) tarafından 11.’si düzenlenen Avrupa DNA Makale Yarışması’nda, Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü öğrencisi Buse Aslan, Biyoloji alanında hazırladığı “Genetik Testlerin Spordaki Asıl Rolü” makalesiyle Avrupa 2.’si olarak önemli bir başarı elde etti.
Bilim ve teknoloji alanında projeler hazırlayan öğrenciler; TÜBİTAK, MOSTRATEC, Google Science Fair, Harvard IJAS, BAYER, DNA Day Essay Contest, Cyber Mission And The Next Generation Science Standards, IGEM (The International Genetically Engineered Machine), Imagine Cup, Intel ISEF, UNESCO Goi Peace, Dovep, Gen-or, Spaghetti Bridge, D-bap, Science Expo yarışmalarına projelerini sundu.

Öğretmenlerine Proje Danışmanlık Eğitimleri Veriyor

Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü’nde, mentor olarak belirlenen öğretmenlere Doğa Koleji Projeler Koordinatörlüğü tarafından planlanan 4 haftalık proje tasarlama, yazma ve başvuru süreçlerine dair eğitimler veriliyor. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü ev sahipliğinde, ortaokul ve lise mentor öğretmen eğitimleri gerçekleştirildi. Öğretmen eğitimleri kapsamında Adana, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş, Mersin, Osmaniye olmak üzere 8 bölgeden seçilen 29 öğretmen, proje hazırlama süreçlerine dair danışmanlık eğitimleri aldı.

Akademik Başarıda Sınır Tanımıyor

Eğitimdeki liderliğini sürdüren ve başarıda sınır tanımayan Doğa Koleji, LGS’de 51 öğrencisinin ilk 500’e girmesiyle, akademik başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Genel Müdür Lüle: “Merak eden, tartışan, sorgulayan, problem çözen, girişimci, sorumluluk alan, düşünme becerileri gelişmiş ve öz düzenleme yapabilen bireyler, yalnızca bilgi aktarmaya dayalı modellerle yetiştirilemez. Eğitim, öğrencinin entelektüel ve sosyal gelişimini etkilerken kişiliğini de biçimlendirmelidir.” dedi.

İngilizce’yi Yaşayarak Öğreniyorlar

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim imkanı sunan Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü’nün yoğun İngilizce eğitim programı, “yaşayarak öğrenme” modeline dayanıyor. Öğrencilerin günümüz dünyasına adapte olabilmesi ve uluslararası yabancı dil sınavlarında başarılar elde edebilmesi için; anaokulunda yarım gün, ilkokulda 14 saat, 5. Sınıfta hazırlık 6. ve 7. sınıfta ise 14’er saat İngilizce eğitimi veriliyor.
Doğa Koleji Gaziantep Kampüsü’nün alanında uzman öğretmenleri, sadece derste değil; okulun tüm alanlarında öğrencileriyle İngilizce konuşarak çocukların küçük yaşta yabancı dile yatkınlık kazanmasını sağlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER