Özel Haber

GAZİANTEP’İN SULANAN ARAZİSİ İKİ KATINA ÇIKACAK

Adıyaman sınırlarında yapımı devam eden Çetintepe baraj inşaatı devam ediyor. 296 bini Araban ve Yavuzeli’nde olmak üzere toplam 550 Bin dekar alan sulu tarıma açılacak. 6.5 Milyar TL değerindeki projeye 800 milyon harcama yapıldı.

GAZİANTEP’İN SULANAN ARAZİSİ İKİ KATINA ÇIKACAK
06-06-2021 09:34
Gaziantep

Adıyaman ve Gaziantep Protokolü, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinin tarımsal ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Çetintepe Barajında yürütülen çalışmalarla ilgili DSİ Bölge Müdürü Sadullah Güven'den bilgi aldı. Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı toplantıya diğer ilgililerde katıldı.

GAZİANTEP VE ADYIMAN İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

Çetintepe Barajı tamamlandığında susuz topraklara can suyu olmanın yanı sıra ürün çeşitliliği artışı ile de bölgenin kalkınmasına hız vererek, Adıyaman'ın Besni ilçesi Keysun ve Kızılin Ovası ile Gölbaşı ilçesinde yaklaşık 250 bin dekar tarımsal araziyi suyun bereketine kavuşturmuş olacak.% 75'lik fiziki gerçekleşmenin sağlandığı Çetintepe Baraj inşaatını inceleyen Adıyaman ve Gaziantep protokolü, DSİ yetkilileri ile birlikte baraj gövdesini ve derivasyon tünellerini gezerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ARABAN VE YAVUZELİ İLÇELERİ İÇİN ÖNEMLİ

Çetintepe Barajının tamamlanmasıyla Adıyaman-Gaziantep ve Kahramanmaraş topraklarının yaklaşık 600 bin dekarlık bir alanın suyun bereketine kavuşacağını kaydeden Gaziantep Valisi Davut Gül, “Üç kentin tarımsal ekonomisine büyük bir katkı sunacak bu önemli projenin hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle bu proje hizmete sunulduğunda ilimiz Besni ilçesi Keysun ve Kızılin Ovası hayat bulacaktır. Araban ve Yavuzeli ilçelerimizin de arazileri projenin tamamlanmasıyla birlikte daha rahat sulanabilecek. Bu projede bugüne kadar emek veren katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyor, bu projenin her üç ilimize de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

“SU HAYAT, MEDENİYETTİR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "20 yıl önce yola çıkarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. 'Su Hayat, Yol Medeniyettir' dedik. Bizim çalışma anlayışımızda 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın' anlayışı vardır. Eşrefi mahlükat olarak doğan herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye için yola çıktık. Bu toprakların suyla buluşması öyle kolay değildi ama şimdi hamdolsun bu proje bu seviyelere kadar geldi. Bu bölgede toprağı, suyu, havayı ve insanı koruyarak yeni bir başarı hikayesini birlikte yazacağız. Gayret bizden Tevfik Allah'tan" Diye konuştu.
AYSU YIKMIŞ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER