
Gaziantep’te kadın girişimcileri desteklemek ve üretime teşvik etmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından geleneksel hale gelen satış günleri bir kez daha düzenleniyor.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi” ile girişimci kadınları bir araya getirecek. 11. kez gerçekleştirilecek olan satış günleri, evde üretim yapan kadınlara ürünlerini sergileme ve satış yapma imkânı sunarak, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına destek olmayı hedefliyor.
Etkinlikte, kadınların el emeğiyle ürettiği ürünler satışa sunulacak ve yerel ekonomiye katkı sağlayacak. Aynı zamanda kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi, kadınların üretime katılımının artırılması ve iş dünyasındaki yerlerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Gaziantep il protokolü, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasından birçok ismin de katılım göstermesi beklenen etkinlik, kadın girişimcilerin seslerini duyurabilecekleri önemli bir platform sunacak.