Gündem

Gaziantepli Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan’dan Kültürel Miras Vurgusu

Gaziantepli Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan, 14-22 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek GastroAntep Kültür Yolu Festivali öncesinde yaptığı açıklamada, festivallerin kentlerin uluslararası arenada tanıtımı ve kültürel mirasların gelecek nesillere aktarılmasında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Gaziantepli Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan’dan Kültürel Miras Vurgusu
12-09-2024 12:26

Öztan, “Festivaller, kentlerin dünyaya açılan penceresidir. Gaziantep’in zengin yemek kültürünü ve geleneksel lezzetlerini geleceğe taşımak hepimizin görevi” dedi.

GastroAntep Kültür Yolu Festivali’ne günler kala Gaziantep’in değerlerinin tanıtımında festivallerin rolünü vurgulayan Gaziantepli Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan, festivallerin kentlerin dünyaya açılan önemli bir kapı olduğunu belirtti. Öztan, festivallerin kültürel mirasların gelecek nesillere aktarılmasındaki önemine dikkat çekerek, “Festivaller, yaşayan kültür unsurlarının geleceğe intikalinde de büyük önem taşır” dedi.

“GastroAntep dünyaya açılan bir meşale oldu”

Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 14-22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan GastroAntep Kültür Yolu Festivali, Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin onuncu durağı olacak. Festivale ilişkin değerlendirmede bulunan Şef Tahir Tekin Öztan, festivalin Gaziantep ve Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Yıllar önce ilk kıvılcımını attığımız Gastronomi Festivali, bugün bir meşaleye dönüşerek dünyaya yayılıyor. Bu başarıda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in büyük katkısı var. Kentim ve ülkem adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

“Yemek kültürümüzü geleceğe taşımak zorundayız”

Teknolojik gelişmeler ve değişen yaşam koşullarının yemek alışkanlıklarını olumsuz etkilediğine değinen Öztan, “Son yıllarda geleneksel yemeklerimiz unutulma noktasına geldi. Burada annelere büyük görev düşüyor. Geleneksel tarifleri gelecek nesillere aktararak kültürümüzü yaşatmalıyız. Aksi takdirde, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, zengin yemek kültürümüzün yerini alabilir” ifadelerini kullandı.

Ünlü şef, 14-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında bir söyleşiye katılacak ve birçok geleneksel yemeğin yapımında aktif rol alacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER