Mobil

Gökdağ, “ yüksek yargıyı yapboz tahtasına döndürdünüz”

Gökdağ, “ yüksek yargıyı yapboz tahtasına döndürdünüz”
30-06-2016 08:08
Gaziantep

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, “TBMM Genel Kurulu’nda Danıştay’ın yapısını değiştiren kanun tasarısının 12. maddesi üzerinde yaptığı konuşmasında, öncelikle İstanbul Atatürk Hava limanında yaşanan IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınadığını ve lanetlediğini belirterek “Hain saldırıda yaşamını yitirenlere, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. Umuyorum ve diliyorum ki can kaybı daha fazla artmaz” dedi.

TERÖRE KARŞI İKTİDAR VE MUHALEFETLE BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ

Gökdağ, “ on dört yıldan beri ülkeyi tek başına yöneten AKP iktidarları, AKP üyeleri, AKP yandaşları iki ellerinin arasına başlarını alıp biz ne yaptık diye düşünüyorlar mı acaba? On dört yılda bu ülkeyi ne hâle getirdik diye düşünüyorlar mı?” Diyen Gökdağ, “Bunu terör saldırısı üzerinden siyaset yapmak için söylemiyorum. Elbette, teröre karşı iktidarıyla muhalefetiyle birlikte hareket etmeliyiz çünkü aynı gemideyiz ve bu gemi batarsa birlikte batarız. Ancak on dört yıldan bu yana ülkemizi tek başına yöneten AKP anlayışı biz nerede yanlış yaptık diye kendilerini samimi olarak sorgulamazlarsa, yetkililer, sorumluluklarının gereklerini yerine getirmeyip sanki bu terör olayları yaşanırken ülkeyi kendileri yönetmiyormuş gibi davranırlarsa hiçbir soruna çözüm bulamadığınız gibi terör sorununa da çözüm bulamazsınız” dedi.

 
ÜLKENİN CİĞERİNE ATEŞ DÜŞMÜŞ SİZ SABAHIN 06.00’SINA KADAR YARGIYI ELEGEÇİRME TASARISINI KANUNLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ.
Gökdağ,” bu hain saldırıyla ülkenin ciğerine ateş düşmüş, ocaklar sönmüş, siz burada sabahın 06.00'sına kadar AKP'nin yargıyı tam olarak ele geçirme tasarısını yasalaştırmaya çalışıyorsunuz. 12'nci maddeyle bir günde Danıştay üyeliklerinin sona ermesini, dolayısıyla Danıştay’ın lağvedilmesini sonra da beş gün içerisinde yeni bir Danıştay oluşturmanın yasasını hazırlıyorsunuz. Ayıptır, bu halka karşı saygısızlıktır” dedi.
 
Elbette teröre teslim olmayacağız. Meclis çalışmalı, hem de çok çalışmalı ancak bu çalışma tek adam otoritesinin egemenliği için değil, terörün kökünü nasıl kazırız, halkımızın başta can güvenliği olmak üzere sorunlarının çözümü için olması gerektiğini söyleyen Gökdağ, “Görüşülmekte olan Danıştay yasa tasarısının AKP iktidarlarının yüksek yargıyla ilgili getirdiği dördüncü düzenleme olduğunu belirterek. Yüksek yargı yapboz tahtasına döndü. Neden? Çünkü düzenlemeler tarafsız, bağımsız, etkin bir yargı için değil, iktidarın ihtiyacına göre yargıyı düzenleme anlayışıyla yapılmıştır” dedi.
    
Bu tasarı da aynen iktidarın ihtiyacına göre AKP iktidarının yargıyı tam olarak ele geçirme anlayışıyla hazırlanmış olduğunu kaydeden Gökdağ“  Sayın Adalet Bakanının tasarıyla ilgili verdiği röportajında: "Yargının içinde çok net bir şekilde Pennsylvania’yla irtibatlı bazı kişiler var ve oranın irtibatına göre hareket etmeyi kendilerini cennete götürecek büyük bir ibadet gibi görüyorlar Anayasa'ya ve yasaya aykırı hareket etmek onlar için önemli değil çünkü başka yerlere sadakat var" dediğini belirten Gökdağ şöyle devam etti, “Demek ki Anayasa'ya ve yasalara aykırı davranmak güzel bir şey değil. Herkes ama herkes Anayasa'ya ve yasalara uygun davranmalı. Bu herkesin içinde Cumhurbaşkanı da var, Başbakan da var, bakan da var, milletvekili de var.” dedi.

HER GÜÇLÜ İKTİDAR ÇANTALARINDA KENDİ HAKİMLERİYLE GELİR..
Anayasa'ya, yasaya aykırı karar veren, başka yere sadakatle karar veren bir üyeyi başka bir kürsü hâkimliğine göndererek orada görev yapmasını nasıl kabulleniyorsunuz? Eğer böyle birileri varsa bunlar hâkimlikten ve savcılıktan uzaklaştırılması gerektiğini söyleyen Gökdağ, “yargıyı siyasallaştırmak çok tehlikeli bir şeydir. Bakın, bu durum, güçlü iktidarların çantalarında kendi hâkimleriyle gelmesinin yolunu açar. Bugün sizin iradeniz yargıyı şekillendirirse, yarın başka bir siyasi irade yargıya yön verir. Oysaki unutulmamalı ki, bağımsız ve tarafsız bir yargı herkese olduğu gibi size de gerek olur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER