Özel Haber

Gölgeler Apartmanı Davasında Karar Verildi

06 Şubat 2023 tarihli depremde 21 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı davasında karar açıklandı. Yıkıma sebebiyet verenlerin yargılandığı dava, Gaziantep 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün gerçekleştirilen duruşma ile son buldu.

Gölgeler Apartmanı Davasında Karar Verildi
05-09-2024 14:16

Bina altındaki iş yerlerinde kolonların kesildiğine dair iddialar, binanın tamamen yıkılması nedeniyle ispatlanamadı. Bu nedenle, dosyada yalnızca müteahhit Mehmet Necati Gölgeler ve fenni mesul İhsan Çeven sanık olarak yargılandı. Bilirkişi raporunda, yıkımın sorumluları arasında projeyi onaylayan belediye birimi ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın da bulunduğu belirtilerek bu kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Depremde yakınlarını kaybeden mağdurlar, sanıkların ve diğer sorumluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Tüm duruşmalara katılarak adalet arayışını sürdüren mağdurlar, davayı başından sonuna kadar yakından takip etti.

Mahkeme, müteahhit Mehmet Necati Gölgeler’e iyi hal indirimi uygulamaksızın ve alt sınırdan uzaklaşılarak, bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan 19 yıl hapis cezası verdi. Fenni mesul İhsan Çeven ise 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bu karar, depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve kamuoyu tarafından yakından takip ediliyordu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER