Gündem

Gönüllülere teşekkür belgesi verildi

Gönüllülere teşekkür belgesi verildi
10-12-2020 10:07
Gaziantep

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki Covid 19 la mücadelede tedavide ve özellikle Yoğun bakımda yatan hastaların tedavisinde kullanılan plazmanın çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Gaziantep İl sağlık müdürlüğü bünyesinde kurulan İmmün plazma bağışı koordinasyon merkezi çalışanlarına başarılı çalışmalarından dolayı İl Sağlık Müdürü tarafından Teşekkür belgesi takdim edildi.

Covid 19 geçiren hastalarımızın hastalığı geçirdikten sonraki 3 aylık dönemde bağışta bulunabileceklerini , bağış yapmanın önemini  ve bu konuda bilgilendirme yaparak, bağışçıların kriterlere uygunluğunu koordinasyondaki çalışma arkadaşlarımız değerlendirerek Kızılay kan merkezine  yönlendirmektedirler. Gaziantep İl sağlık müdürlüğüne atanmasının hemen ardından yaklaşık 3 ay önce Covid-19 ile mücadele ederken kendisi de Koronavirüsüne yakalanan Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, şu açıklamalarda bulundu;

“Hastalığı çok şükür atlattım ama ben görev yaparken immün plazmanın hastalara ne kadar faydalı olduğunu gördüm.  Bu nedenle personellerimiz arasında 5 bayan çalışanımız da bu hastalığı atlatanlara yönelik başarılı çalışmalar yaptılar. Bu hastalığı başarılı bir şekilde atlatan ve İnşallah başka hastaların iyileşmesine umut olacak. İmmün plazma bağışçısı olanlara Hastalığı geçiren vatandaşlarımızın da bağışta bulunmasını istiyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER