Mobil

Göstermelik restorasyon!

Tarihi Bey Mahallesi’nde çok sayıda Antep evi restore edildi.

Göstermelik restorasyon!
15-01-2016 14:52
Gaziantep

Tarihi Bey Mahallesi’nde çok sayıda Antep evi restore edildi. Tarihi Antep evlerinin önemli bölümünün sadece dış kısmının restore edilmesi, iç kısımlarının ise restore dışı bırakılması kötü bir görüntüye yol açtı. Mahalle nüfusunun önemli bölümünü Suriyelilerin oluşturduğu Bey Mahallesi’nde restore çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi’nin daha titiz adım atması isteniyor.

Mahalleden ayrılma kararı alan onlarca aile, bölgede çok sayıda kafe, restoran, butik otel ve benzeri işletmelere çalışma izni verilmesinin yanı sıra evlerinin tarihi dokusu nedeniyle tadilat yaptırılmadığını ve bu nedenle mahalleden taşınmak zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Gaziantep’in en eski mahallelerinden birisi olan Bey Mahallesi’nde her geçen gün nüfus azalmaya devam ediyor.

TARİHİ EVLER BUTİK OTEL OLUYOR

Vatandaşın tarihi evlerine restore izni verilmemesi ve mahallenin geceleri güvensiz bir ortama dönüşmesi birçok kapıya kilit vurdurdu. Mahalle sakinleri bu sebeplerden dolayı göç etti. Göç eden vatandaşların tarihi evleri ise özel şirketler tarafından satın alındı. Tarihi evlerin restore çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Restore çalışmalarının bitmesi ile birlikte Bey Mahallesi’nde çok sayıda tarihi ev butik otel haline getirilecek.

MAHALLEYİ SURİYELİLER AYAKTA TUTUYOR

Mahalle sakinleri tarihi evlerinin restore çalışmalarına izin alamadıkları için yıkılma korkusuyla yaşadıklarını ve bu yüzden evlerinden ayrıldıklarını belirtti. Tarihi Bey Mahallesi’nde yıkılma ihtimali olan evleri boşaltan vatandaşların yerini Suriyeliler doldurdu. Mahalledeki tarihi evlerin çok büyük bir kısmında Suriyeli vatandaşlar yaşıyor. Tarihi Bey Mahallesi’ndeki evlerin dış cephesinde detaylı tadilat çalışmaları yapılmış olsa da evlerin içi yaşanılacak gibi değil. Tarihi ev olarak adlandırılan evlerin iç kısımları neredeyse yıkılmak üzere. Vatandaşlar dışı tadilatı içi tadilatsız evlerin içyapısını gösterdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER