Bizim Mahalle

“Harabelerde yaşıyorlar”

“Harabelerde yaşıyorlar”
11-11-2015 09:15
Gaziantep

Gaziantep’in eski yerleşim yerlerinden biri olan Daracık Mahallesi’nin Kentsel Dönüşüm alanı ilan edildiğini ifade eden mahalle muhtarı Mehmet Arif Yücel, “Mahallemizde genel anlamda dar gelirli vatandaşlar ikamet ediyorlar. Bu insanların yanı sıra mahalleye yerleşen Suriyeli Mülteci aileler, harabe evlerde sağlıksız ve kötü koşullarda yaşamlarını sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Daracık Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Mehmet Arif Yücel’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Daracık     

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu: 2 bin 200  

Mahallenin seçmeni: 748

Mahalle ve cadde sayısı: 17 sokak, 3 cadde

Mahallenin muhtarı: Mehmet Arif Yücel

 !#**g75&in=false**#! 

Gaziantep’in önemli yerleşim noktalarında biri olan Daracık Mahallesi, eski yerleşim noktaları arasında varlığını koruyor. 400 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Daracık Mahallesi Muhtarı Mehmet Arif Yücel, Daracık Mahallesi’ne ilişkin bilgiler verdi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde muhtarlık görevine seçildiğini belirten Yücel, “2 bin 200 nüfusa sahip mahallemizde 748 seçmen bulunuyor. Seçmenlerimizin oylarıyla muhtarlık görevine seçildim. Mahalleme en iyi şekilde hizmet vermek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mahallemizde 3 cadde ve 7’si çıkmaz olmak üzere toplam 17 sokağımız bulunuyor. Komşu mahallelerimiz Gündoğdu, Delbes, Kılınçoğlu, Aydınbaba ve Ulucanlar mahallelerinden oluşuyor. Mahalle genelinde 60 hanede 500 kadar Suriyeli Mülteci ikamet ediyor” dedi.

“SU BİRİKİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMEDİ”

Alt yapıya ilişkin bilgiler veren Yücel, “Mahallemizde yağmurlu günlerde yüksek bir noktada olduğu için su göllenmesi gibi problemler yaşanmıyor. Ulucanlar Caddesi’nde su baskınları meydana geliyor. Mahallemizin başka noktalarında su birikintisi olmaz. Ulucanlar Caddesi’nin alt yapısı yeniden yapıldı ancak kanalizasyon yenilenmesine rağmen su birikintileriyle ilgili bir çalışma yapılamadı. Biriken su nedeniyle yol deforme oluyor” şeklinde konuştu.

“DAR VE ÇIKMAZ SOKAKLAR NEDENİYLE SAĞLIKLI BİR YAPI ÇALIŞMASI YAPILAMIYOR”

Üst yapıya ilişkin konuşan Yücel, “Mahallemizde bulunan sokakların geneli dar ve çıkmaz sokaklardan oluştuğu için sağlık bir çalışma yapılamıyor. Ancak kırılan ve bakıma ihtiyaç duyulan yerleri yaptırabiliyoruz. Bunun yanında mahallemizde çok sayıda harabe ev bulunuyor. Bunların tamamına yakınında Suriyeli Mülteci aileler ikamet ediyor. Sağlıksız ve kötü şartlar altında bu harabe evlerde hayatlarını sürdürmeye gayret ediyorlar” şeklinde konuştu.

“MAHALLEMİZDE DOĞAL GAZ YOK”

Tedaş ile ilgili problemlerinin azaldığını ifade eden Yücel, “Daha önceki dönemlerde Tedaş ile ilgili yoğun sorunlar yaşıyorduk. Göreve geldiğim dönemden bu yana Tedaş ile ilgili sorunlarımız azalmaya başladı. Özelleştirmenin ardından Tedaş’ın hizmetlerinden son dönemlerde memnuniyet duymaya başladık. Doğal gaz noktasında sadece birkaç sokağımızda doğal gaz bulunduğu için sorun yaşamıyoruz. Mahalle genelinde doğal gaz bulunmuyor. Dar ve çıkmaz sokak sayısının fazla olmasından dolayı doğal gaz verilemedi” diye konuştu.

“AMBULANS VE İTFAİYE GİBİ ACİL DURUM ARAÇLARI GİRİLEMİYOR”

Mahallede bulunan eski harabe evlerin tehlike arz ettiğini belirten Yücel, “Harabe evler tehlike arz etmesine rağmen bu evlerde ikamet eden insanlar var. Diğer yandan dar ve çıkmaz sokaklardan dolayı mahallemize Ambulans ve itfaiye gibi acil durum araçları mahalleye giremiyor. Eski mahallelerin en büyük sorunlarında biri oluyor” şeklinde konuştu.

MAHALLEDE OKUL ALANI BULUNMUYOR

Mahallede okul alanı bulunmadığını söyleyen Yücel, “Mahallemizde okul bulunmuyor, çocuklarımız Cengiz Topel, Ahmet Çelebi ve İstiklal İlkokullarında eğitimlerine devam ediyorlar. Mahalle sakinleri çocuklarını başka mahallelerde olan okullara göndermek istemiyorlar ancak mahallede okul yapılacak bir alan bulunmadığı için çaresiz gönderiyorlar. Etrafımızda çok sayıda okul olduğu için mahalle sakinlerinden de mahallemize bir okul yapılmasıyla ilgili bir istekte olmuyor” diye konuştu.

MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI İLAN EDİLDİ

Daracık Mahallesi’nin Kentsel Dönüşüm alanı ilan edildiğini hatırlatan Yücel, “Daracık, Delbes, Kılınçoğlu Mahalleleri Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilerek bazı noktalarda yıkımlara başlandı. Şimdilerde Şahinbey Belediyesi yıkımları yavaşlattı, isteyen vatandaşlar evlerini belediyeye veriyor. Daha önce mahallede yıkım işlemleri hızlı bir şekilde devam ediyordu ancak vatandaşların ‘Evlerimizi ucuz alıyorsunuz’ tepkileri üzerine yıkımlar yavaşlatıldı. Kentsel Dönüşüm çalışmalarının ne zaman biteceğini bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

DARACIK’A YENİ SOSYAL TESİS YAPILDI

Daracık’a yeni bir sosyal tesis yaptırdıklarını ifade eden Yücel, “Mahallemize yeni bir taziye evi ev Kur’an Kursu yaptırdık. Ancak mahallemizde sağlık ocağı bulunmuyor. Mahallemize yalın olan Şehitler Sağlık Ocağına vatandaşlar gidiyorlar. Mahalleye yakın olduğu için vatandaşlardan sağlık ocağı noktasında bir talep gelmiyor. Hizmet alımımız durmuş vaziyette bulunuyor. Mahalle yıkılacağız için buraya çok fazla hizmet verilmiyor. Park alanı, sağlık ocağı, okul gibi sosyal donatı alanlarının yapımıyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmıyor” diye konuştu. Daracık’ta ikamet eden vatandaşların genelde dar gelirli vatandaşlardan oluştuğunu söyleyen Yücel, “Gaziantep’in yerlisi olan vatandaşlar genel olarak mahallemizde ikamet ediyorlar.

“HIRSIZLIK OLAYLARININ ÖNÜ ALINAMIYOR”

Asayiş olaylarına ilişkin bilgiler veren Yücel, “Mahallemizde çok sayıda hırsızlık olayları yaşanıyor. Mahallemizin hemen hemen her yerinde hırsızlık olayları yaşanıyor. Civar mahallelerde de hırsızlık olayları çok fazla yaşanıyor. Emniyet Birimlerine konuyla ilgili şikâyetlerimiz oldu emniyet güçleri sağ olsun bir takım önlemler aldı. Ancak yaşanan hırsızlık olaylarının önü alınamıyor. Bunun yanında bazı dönemler gasp olayları da yaşandı. Madde bağımlıları noktasın sorunlarımız kalmadı. Daha önce mahallede sıkıntılar yaşanıyordu ancak şimdilerde bu konuyla ilgili sorun yaşanmıyor. Mahalle sakinlerimiz yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı tepki gösteriyorlar. Mahalledeki evlere girip çıkmak kolay olduğu için tam olarak önlem alınamıyor” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER