Mobil

Herkes için kütüphane programı Gaziantep’te

“Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” resmi sloganıyla yürütülen “Herkes İçin Kütüphane” projesi Gaziantep’te başladı...

Herkes için kütüphane programı Gaziantep’te
04-02-2017 08:53
Gaziantep

Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi’nin girişimiyle ABD’deki Bill ve Melinda Gates Vakfı bünyesindeki Küresel Kütüphaneler işbirliğiyle ve “Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” resmi sloganıyla yürütülen “Herkes İçin Kütüphane” projesi Gaziantep’te başladı.

Proje, Türkiye çapında il, ilçe ve belde belediyelerine ait belirli sayıdaki yerel yönetim kütüphanelerinde uygulanıyor.

Projeyle, yerel yönetimlere bağlı kütüphanelerde öncelikle vatandaşların temel bilgisayar ve internet erişimlerine imkan sağlayacak altyapı desteklenerek, e-devlet, e-belediye hizmetleri başta olmak üzere, internet üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanması, bilgi ve iletişim becerilerinin kazandırılması için gerekli eğitimlerin ücretsiz bir biçimde kamu kütüphanelerince sunulması hedefleniyor.

Bu kapsamda Gaziantep’te de Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gaziantep Kültür ve Sanat Merkezi’nde (eski adliye) uygulamaya konulan “Herkes İçin Kütüphane” projesiyle, vatandaşlara e-devlet, e-belediye, cv hazırlama, sağlık hizmetleri, güvenli internet kullanımı eğitimleri verilirken, sınavlara hazırlanan kulllanıcılara da açık erişim kaynakları kullanımı hakkında bilgi veriliyor.

Sabahın erken saatlerinde kütüphaneye gelen öğrenciler ders çalışarak, kitap ödünç alarak, bir kısmı ise bilgisayarlarda açık eğitim kaynaklarından görüntülü ders dinleyerek kütüphaneden yararlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER