Bizim Mahalle

“İki arada kaldık”

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Gültepe Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Ökkeş Dölek’ten dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz.

“İki arada kaldık”
25-11-2015 17:52
Gaziantep

Gültepe Mahallesi’nde pek çok sokakta aydınlatma sistemlerinin çalışmadığını ifade eden mahalle muhtarı Ökkeş Dölek, “Her gün 186’yı arayarak şikayetimizi bildiriyoruz ancak sıkıntılarımızın çözümü için herhangi bir çalışma yapılmıyor. 30 günü aşkın süredir TEDAŞ’ın mahallemizdeki aydınlatma sorununu çözmesini bekliyoruz. Bu durum mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor. İki arada kaldık” diye konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Gültepe Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Ökkeş Dölek’ten dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Gültepe    

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27070

Mahallenin nüfusu: 2 bin            

Mahallenin seçmeni: 750

Mahalle ve cadde sayısı: 10 Sokak ve 3 Cadde

Mahallenin muhtarı: Ökkeş Dölek

 

Gültepe Mahallesi sıcak komşuluk ilişkileri ve insanıyla Gaziantep’in örnek mahalleleri arasında yer alıyor. Gültepe Mahallesi’nin Hoşgör Mahallesi’nden ayrılarak kurulduğunu ifade eden mahalle muhtarı Ökkeş Dölek, “Gültepe Mahallesi 50 yıl önce Hoşgör Mahallesi’nden ayrılarak kuruldu. 2004 yılında mahalle muhtarı olarak seçildim ve 3 dönemdir görevimi sürdürüyorum. Mahallemizin 2 bin nüfusu 750 seçmeni bulunuyor. 200 hanede binin üzerinde Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Mahallede 10 sokak, 3 cadde yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Hoşgör, Süleymanşah, Kolejtepe ve Gümüştekin mahallelerinden oluşuyor.

“PLANSIZ YAPILAŞMA ALT YAPI SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ ENGELLİYOR”

Alt yapıya ilişkin bilgiler veren Dölek, “Mahallemiz eski bir mahalle yerleşim yeri olduğu için alt yapısında bazı problemler meydana geliyor. Taştan yapılma kanalizasyonlar verimli olmadığı için bunların değiştirilmesi gerekiyor. Ancak kanalizasyonların büyük kısmı evlerin altında bulunduğu için GASKİ ekipleri çalışma yapamıyorlar. GASKİ’ye teşekkür etmek istiyorum bu anlamda dahi elinden gelen çabayı sarf ediyor. Bu noktada GASKi hizmetlerinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Diğer yandan mahallemizdeki dar sokaklara gerekli hizmetler götürülemiyor. Plansız yapılaşmanın getirdiği sorunlar ile uğraşıyoruz” diye konuştu.

“AMBULANS VE İTFAİYE ARAÇLARI SOKAKLARA GİREMİYOR”

Mahallenin eski bir yerleşim noktası olduğunu hatırlatan Dölek, “Eski yapılaşma olduğundan dolayı sokaklarımıza yapılabilecek hiçbir şey yok. Sokaklarda bulunan yollarımız düzgün, herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Mahallemizin alt bölümü mağara olduğundan dolayı haşeratlarla uğraşıyoruz. Mahallenin mağara üzerine kurulmuş olmasından dolayı bölgede haşeratların sayısı oldukça fazla bulunuyor. Bunun yanında sokaklarımızın dar olması alt yapı çalışmalarıyla birlikte belediye hizmetlerinin büyük bir bölümünü etkiliyor. Mahallemize ambulans ve itfaiye gibi acil durum araçları dar sokaklara girmekte zorluk yaşıyorlar. Gelişi güzel araçlarını park eden vatandaşlar, sıkıntılara neden oluyor” şeklinde konuştu.

“MAHALLE SAKİNLERİ TEDİRGİN”

Mahallede sosyal donatı alanlarının bulunmadığını belirten Dölek, “Mahallemiz küçük bir yerleşim alanı ve mahalle içerisinde tek bir park alanımız bulunuyor. Oduncular Parkı mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte bir park olmasına rağmen parka gelen madde bağımlısı gençler nedeniyle mahalle sakinleri tedirgin oluyorlar. Akşamın belli bir saatinden sonra parka giremiyoruz. Hemen her gece parka gelen gençler uyuşturucu madde kullanıyorlar, taşkınlık yapıp mahalle sakinlerini rahatsız ediyorlar. Mahalle sakinleri bu nedenle Hoşgör Parkı’na giderek burada vakit geçiriyorlar. Bunun dışında mahallemizde sosyal tesis ve muhtarlık bürosu bulunmuyor. Sosyal tesis yapılması için Şahinbey Belediyesi’ne başvuruda bulunduk. Mahallede uygun alan için tespit yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“MAHALLE SINIRLARI İÇERİSİNDE OKUL BULUNMUYOR”

Mahallede okul bulunmadığını ifade eden Dölek, “Mahallemiz sınırları içerisinde okul bulunmuyor. Süleymanşah ve Kolejtepe mahallelerinde bulunan okullar mahallemize yakın oldukları için mahalle sakinleri çocuklarını bu okullara gönderiyorlar. Mahallemiz çevresinde çok sayıda okul olduğu için mahalle sakinlerinin okul yapılmasına yönelik bir istekleri olmuyor” ifadelerine yer verdi.

“NE GELEN VAR NE GİDEN”

TEDAŞ ile yaşadıkları problemleri anlatan Dölek, “TEDAŞ özelleştirilmesinin ardından bir muhtar olarak daha kaliteli ve hızlı bir hizmet beklentim vardı. Ancak TEDAŞ Gaziantep’teki muhtarların en büyük problemi haline geldi. Yaklaşık bir ay önce TEDAŞ’ı arayarak bir sokağımızda meydana gelen aydınlatma probleminin yapılması için başvuruda bulundum. Şikayetin bildirilmesinin ardından 10 iş günü içerisinde çözümlenmesi gereken problem 30 gün geçmesine rağmen çözümlenmedi. Her gün 186’yı arayarak verilen işlem numarası ile sıkıntının giderilmesi için hatırlatmada bulunuyorum ancak ne gelen var ne giden. Mahalle sakinleri her gün gelip sıkıntının çözümlenmediğini söylüyorlar. İki arada bir derede kaldık. Bazı sokaklarda ise mahalle sakinleri çocuklarını sabah okula gönderirken tedirgin oluyorlar. Hava tam olarak aydınlanmada okula giden çocuklar karanlık havada Oduncular Parkı’ndan geçiyorlar bu durum haliyle mahalle sakinlerini tedirgin ediyor” diye konuştu.

KOMŞULUK İLİŞKİLERİ YÖNÜNDEN ÖRNEK MAHALLE

Komşuluk ilişkilerine değinen Dölek, “Mahallemizde ikamet eden vatandaşlar, eskiden beri ikamet eden kimseler olduğundan dolayı komşuluk ilişkilerimiz iyi durumda bulunuyor. Mahallede bulunan tüm komşular birbirlerini tanır ve mahalle sakinleri arasında büyük bir dayanışma vardır. Sadece mahalleye taşınan Suriyeli Mülteci aileleri tanımadığımız için bunlara karşı biraz mesafeli davranıyoruz. Genel anlamda komşuların hepsi 20 yılı aşkın süredir mahallede ikamet ettikleri için herkes birbirlerini tanıyorlar. Çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşların sayısı az bulunuyor. Genel anlamda Gaziantep’in yerlisi olan vatandaşlar mahallede ikamet ediyorlar” diye konuştu.

“EMNİYET BİRİMLERİNDEN YARDIM BEKLİYORUZ”

Asayiş olaylarına değinen Dölek, “Asayiş olayları noktasında ekipler gelip bizden bilgi alıyorlar. Mahallede gerekli müdahaleleri yapma noktasında çalışmalar yapılıyor. Mahallemizde bulunan Oduncular Parkı ile ilgili sıkıntılarımız bulunuyor. Buraya gelen uyuşturucu madde bağımlısı gençler, çevredeki vatandaşları rahatsız ediyorlar. Uyuşturucu madde kullanıyorlar. Bunun dışında mahallemizdeki bazı sokaklarda yer alan harabe ve terk edilmiş evlere gelen madde bağımlısı gençler, geceleri harabelerde ateş yakıyor, uyuşturucu madde kullanıyorlar. Harabenin yanındaki evde ikamet eden vatandaşlar, durumdan çok şikayetçi oluyorlar. Bu nokta da emniyet birimlerinden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER