Gündem

İşrak gazetesi 1. yıl dönümünü kutluyor

Türkçe, Arapça ve Kürtçe yayınlanan İşrak gazetesi...

İşrak gazetesi 1. yıl dönümünü kutluyor
05-03-2017 07:03
Gaziantep

Türkçe, Arapça ve Kürtçe yayınlanan İşrak gazetesi 1. yıl dönümünü kutluyor.

3 farklı dilde yayınlanan ve Türk, Arap ve Kürtlerin bulunduğu illerde dağıtılan İşrak gazetesi ilk yılını doldurdu. Gazetenin 1. yılı nedeniyle düzenlenen lansman toplantısı, özel bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, gazetenin yazarları ve çalışanları ile edebiyatçılar katıldı.

Toplantıda konuşan Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, İşrak gazetesinin bir yılı aşkındır Türkiye'nin, Suriye'nin zenginliklerini yüreğinde buluşturduğunu ifade etti. Bu zenginlikleri tüm ülke insanına yansıttığını belirten Aldemir, gazete çalışanlarının vicdanlı insanların sesi olduğunu da ifade etti. İşrak gazetesinin geç kalınmış çok önemli bir proje olduğunu söyleyen Aldemir, "Suriye'deki iç savaş ve Ortadoğu'daki göç dalgalanmaları ile başta coğrafyamız olmak üzere tüm dünya büyük bir travma yaşadı. Göç travması yaşadı. Bu travmayı en yakından ise Gaziantep, Şanlıurfa gibi, bölgeye en yakın illerde yaşayanlar hissetti. Yani sizler hissettiniz. Buna rağmen tüm göç edenlere sahip çıktık, misafir ettik. Zaten dünyada her doğan insanda olduğu gibi buraya göç eden tüm kardeşlerimiz de rızıklarıyla geldiler. Çünkü herkesin rızkını Allah-ü Teala veriyor. Son süreçte düşen petrol fiyatıyla göç eden bu kardeşlerimizin rızkını Allah-ü Teala bize fazlasıyla iade ettiğini de görebiliriz. İşrak gazetesi, her yönden bu proje çok geç kalınmış ama çok önemli bir projedir" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, Suriyeli mültecilere göçün eziyet olmaktan çıkaracakları müjdesini verdi. Şahin, "Göçü bir eziyet değil, üzerimize bir yük değil tam tersine bunu bir rahmet ve berekete dönüştüreceğimize bütün dünyaya ispatlayacağız. Bundan 15 yıl önce bu diller Türkiye de serbest değildi biz bu yasakları kırdık. Çünkü farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER