Mobil

"Kentsel Dönüşüm gerekli"

İşlekoğlu, “Çarpık yapılaşma nedeniyle mahallemizde yeterli ve kaliteli hizmet almak konusunda sorunlarla karşılaşıyoruz. Kentsel dönüşümün çarpık yapılaşmanın olduğu mahalleler için gerekli olduğunu düşünüyorum” dedi.

22-12-2015 08:56
Gaziantep

Esentepe Mahallesinde plansız ve çarpık yapılaşmanın bulunduğunu söyleyen mahalle muhtarı Hüseyin İşlekoğlu, “Çarpık yapılaşma nedeniyle mahallemizde yeterli ve kaliteli hizmet almak konusunda sorunlarla karşılaşıyoruz. Kentsel dönüşümün çarpık yapılaşmanın olduğu mahalleler için gerekli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Esentepe Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Hüseyin İşlekoğlu’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta iki mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Esentepe

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27070

Mahallenin nüfusu: 17 bin

Mahallenin seçmeni: 5 bin

Mahalle ve cadde sayısı: 43 Sokak ve 7 Cadde

Mahallenin muhtarı: Hüseyin İşlekoğlu

 

Esentepe Mahallesi’nin Düztepe Mahallesinden ayrılarak kurulduğunu ifade eden mahalle muhtarı Hüseyin İşlekoğlu, “Düztepe Mahallesi geniş sınırlara sahip olduğu için 2004 yılında mahalle belediye meclisi kararı ile bölünerek Esentepe Mahallesi kuruldu. Ben 2009 yılında mahalle muhtarı olarak seçildim ve 2 dönemdir mahalle muhtarı olarak görev yapıyorum. Mahallemizin 17 bin nüfusu, 5 bin seçmeni bulunmaktadır. Mahallemiz içerisinde 230 hanede bin 700 kadar Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Mahallede 7 cadde 43 sokak yer almaktadır. Komşu mahallelerimiz ise İnönü, Cengiztopel, Düztepe ve Dumlupınar mahallelerinden oluşmaktadır” diye konuştu.

YAĞMUR SUYU KANALLARI YENİLENDİ

Alt yapıya ilişkin bilgiler veren İşlekoğlu, “Mahallemizde çarpık ve plansız yerleşme olduğu için alt yapıda randımanlı bir yapı bulunmuyor. 2014 ve 2015 yılları içerisinde yağmur suyu kanalları belediyemiz tarafından yenilendi. Yağmur suyu giderleri çok iyi bir şekilde işliyor. Ancak kanalizasyonlarımız çarpık kentleşmeden dolayı sorun yaşanıyor. Kanalizasyonlar eski olduğu için tam anlamıyla sıkıntılarımız giderilemiyor” şeklinde konuştu.

“SADIKLAR CADDESİ YOĞUN TRAFİĞİ KALDIRAMIYOR”

Üst yapıya ilişkin bilgiler veren İşlekoğlu, “Çarpık yapılaşmadan dolayı sokaklarımız ve caddelerimiz sağlıklı bir yapıya sahip değiller. Sadıklar Caddesi aşırı trafik yoğunluğu vardır. Çevre yoluna bağlantılı olarak bir Çevre yolu olarak kullanıldığı için bu yolun bir an önce açılmasını istiyoruz. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilk belediye başkanı seçildiğinde ilk iş olarak Sadıklar Caddesini açacağını söylemişti ancak Özdemir Caddesinde çalışmalar başladı. Sadıklar Caddesiyle ilgili projenin hayata geçirilmesi gerekiyor. Sayın başkanımızdan bu konuda sürekli olarak ricada bulunuyoruz. Başkanımızda Özdemirbey Caddesi tamamlandıktan sonra Sadıklar Caddesi genişletilecek. Sadıklar Caddesi artık yoğun trafiği kaldırmıyor” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKE ALTINDA”

Tedaş ile ilgili sorunlara değinen İşlekoğlu, “Gaziantep’teki tüm mahalleler gibi bizim mahallemizde de Tedaş ile ilgili sıkıntılar devam ediyor. Yine çarpık kentleşmenin etkisiyle bazı elektrik direkleri balkonlara, evlerin pencerelerine yakın noktalardan geçiyor. Elektrik hatlarının evlere bu kadar yakın olması vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor. Bu direklerle ilgili Tedaş’a müracaat ediyoruz ancak mahallede direklerin taşınabileceği bir alan olmadığından dolayı işlem yapılamıyor. Ancak Tedaş’tan aydınlatma noktasında şikâyetçiyiz. Şikâyetlerimizi 186’ya bildiriyoruz, 3 gün bekledikten sonra tekrar sıkıntıyı bildirdiğimiz takdirde ilgili şikâyet son yapılan bildirimden itibaren işleme konuluyor. Bu nedenle zor durumda kalıyoruz. Sistemdeki bu durumun ortadan kaldırılması gerekiyor. Yapılan şikâyetlerin dikkate alınması gerekiyor” diye konuştu.

“SADIKLAR CADDESİ GÜZERGÂHINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMASI BEKLENİYOR”

Sadıklar Caddesi güzergâhında kentsel dönüşüm uygulanacağını belirten İşlekoğlu, “Yaşam Hastanesi çevresinden başlanarak Sadıklar Caddesi ve Hatice Karslıgil İlkokuluna kadar kentsel dönüşüm uygulanacak. Bu da Sadıklar Caddesinin genişletilmesi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek. Mahallenin genelinde şimdilik bir kentsel dönüşüm yapılması gündemde yok. İlerleyen dönemlerde mahallemizde bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilir. Bölgenin de kentsel dönüşüm kapsamına alınması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ÜÇ METRE GENİŞLİĞİNDE SOKAKLARIMIZ VAR”

Kentsel Dönüşümün çarpık yapılaşma olan mahalleler için gerekli olduğunu söyleyen İşlekoğlu, “Kentsel Dönüşüm ile mahalledeki yaşam şekli değişir, daha kaliteli hizmet alınır. Belediyelerin işi daha da kolaylaşır, modern bir yaşam ve hizmet kalitesi artar. İmar noktasında daha derli toplu ve kaliteli yeni yapılar ortaya çıkar. Bugün sokaklarımızda bir araç park edildiği zaman ikinci bir araç o sokaktan geçemiyor. 3 metre genişliğinde olan sokaklarımız var. Yakınlarda araçlarını park edebileceği bir park alanı bulamıyor. Aracının evinin önüne park ettiği zaman ikinci bir araç geçiş yapamıyor. İtfaiye ve ambulans gibi araçlar sokaklara giremiyor. Bu nedenle imarsız mahalleler için kentsel dönüşümün bir şans olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“OKUL KONUSUNDA AİLELER SIKINTI YAŞIYORLAR”

Mahallede sosyal tesis bulunduğunu belirten İşlekoğlu, “Muhtarlık görevime ilk seçildiğim dönem Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan mahalle için bir sosyal tesis isteğinde bulundum. 2010 yılında mahallemize sosyal tesis ve muhtarlık bürosu yapıldı. Mahalle sınırları içerisinde okulumuz bulunmuyor. Mahallede bulunan çocuklar, Dumlupınar İlkokuluna ve 25 Aralık İlkokuluna devam ediyorlar. Mahalle sakinlerinin okul konusunda sıkıntıları bulunuyor. Ailelerin büyük kısmı dar gelirli ailelerden oluştuğu için aileler çocuklarını okula gönderirken sıkıntı yaşıyorlar. İki kilometre uzaklıktaki okula aileler çocuklarını götürüp getiriyorlar. Dar gelirli oldukları çocuklarını servis ile okula gönderemiyorlar” şeklinde konuştu.

“MAHALLEMİZE BİR PAZAR YERİ İSTİYORUZ”

Esentepe Mahallesine Uzay Çatılı Pazar Yeri yapılması yönünde istekte bulunan İşlekoğlu, “Mahallemizde 156 nolu cadde üzerinde kurulan Pazartesi Pazarı, yol üzerinde kurulmasından dolayı çevreye ve pazarcı arkadaşlara zarar vermektedir. Pazar esnafımızın da güzel bir ortamda vatandaşlara hizmet verebilmesi için bir Uzay Çatılı Pazar Yeri yapılmasını istiyoruz. Biz bu noktada diğer mahallelere göre çok geç kaldık. Çünkü mahallemizde kurulan Pazartesi Pazarı çok eski yıllardan beri faaliyettedir. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

“ASAYİŞ OLAYLARI YÖNÜNDEN SORUN YAŞANMIYOR”

Asayiş olaylarına ilişkin bilgiler veren İşlekoğlu, “Asayiş olayları konusunda mahallemizde büyük sıkıntılar yaşanmıyor. Aydınlatma sistemlerinin çalışmamasından dolayı tedirginlikler yaşanıyor. Bu nedenle aydınlatma sistemlerinin üzerinde titizlikle duruyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER