Özel Haber

“KENTTE ORTAK AKIL HAREKETE GEÇMELİ”

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesinde görevli çocuk onkoloğunun bulunmaması sıkıntı yaşatıyor

“KENTTE ORTAK AKIL HAREKETE GEÇMELİ”
10-07-2018 09:58
Gaziantep

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kemal Kazak, kentte sağlık alanında yaşanan sorunların ortak akıl çerçevesinde çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi. Kurulduğu ilk günden bu yana bölge illerine hizmet veren Onkoloji Hastanesi’nde tek uzman onkologun kalması hastaların başka illere giderek tedavi görmesine neden oluyor. Gaziantep Üniversitesi’nin ve kentte ki ilgililerin bu önemli konuda elbirliğiyle soruna çözüm bulmaları istendi. Diğer yandan hastanede çocuk onkoloğunun bulunmaması ise hasta çocukların başka illerde tedavilerini sürdürmesine neden oluyor.

UZMAN DOKTOR SAYISI NEDEN AZALDI?

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin en önemli birimlerinden biri olan Onkoloji Hastanesi’nde uzun süredir 1 uzman doktor hizmet veriyor. Onlarca onkoloji hastası bu nedenle başka illere giderek tedavilerini oralarda sürdürmek zorunda kalıyor. Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, “Sendika olarak tüm sağlık kurumlarında olduğu gibi Onkoloji Hastanesinde yaşanan sorunları yakından takip ediyoruz. Türkiye’de Onkolog bulmak ve yetiştirmek kolay değil. Türkiye’de az sayıda onkolog bulunuyor. Bu konuda da Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü elini çabuk tutmuyor, ağırdan alıyor. Onkoloji Hastanesi Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olduğu için uzman hekimleri bilimsel zeminde bulmak gibi bir zorunluluğu bulunuyor. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için Gaziantep’te yaşayan siyasetçi, bürokratı herkes el birliğiyle adım atmalıdır. Bu konuda bizlere düşen görev neyse yapmaya hazırız” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTELERİN KENDİLERİNE GÖRE BİR BÜROKRASİSİ VAR”

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Onkoloji Hastanesi’ne uzman hekim bulunabilmesi için tercih edilecek hekimlerin bilimsel zeminlere dayalı yayınlarının olması şart koşuluyor” şeklinde konuşarak, “Üniversitelerin kendilerine göre bürokrasisi var. Diğer devlet kurumlarından ve özel kuruluşlardan farklı bir yapıya sahipler. Belirli yeterlilikler sağlanması gerekiyor. Hocaların kendi alanlarında bilimsel çalışmalar yapması ve bunun bilimsel çevreler tarafından beğenilmesi gerekiyor. Ancak bu şartlarda üniversitede öğretim üyesi oluyor. Bunun yapılması noktasında rektörlük hızlı davranmıyor. Gaziantep’te ve Türkiye genelinde onkologlar bulunuyor. Aranılsa bulunur. Gaziantep’te çok sayıda yeni sağlık tesisi bulunuyor. Fakat Onkoloji Hastanesi bu sağlık kuruluşlarının dışında özel bir yere sahip. Burada tedavilerini sürdüren özellikle çocuklarımızın önemli bölümü çocuk onkoloğunun olmaması nedeniyle tedavilerinin bir bölümünü ise başka illerde sürdürmek zorunda kalıyor. Bizler bu çocuklarımızın tedavilerini yaşadıkları kentte sürdürmelerini istiyoruz. Bu nedenle kent olarak ortak akıl çerçevesinde yaşanan bu önemli sorunun üstesinden gelmek zorundayız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER