Manşet

‘KILIFA’ UYGUN GIDA ÜRETİMİ

‘KILIFA’ UYGUN  GIDA ÜRETİMİ
22-09-2016 11:32
Gaziantep

Gaziantep’te 20 bine yakın gıda satışı ve üretimi yapan işletme olduğu açıklandı. Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Kenan Seçkin, Gıda ve Tarım Bakanlığının talimatına rağmen çok sayıda gıda üretimi yapan işletmenin talimatlara kılıf uydurarak mühendislik hizmetini almadığını dile getirdi. Seçkin, mühendislik hizmeti alımının gıda üretiminde insan sağlığının baz alınarak zorunlu tutulması gerektiğine dikkat çekti.

“BAKANLIĞIN TALİMATLARI AÇIK UYULMASI GEREKİYOR”
Gıda ve Tarım Bakanlığının 22,5 KW ve üzeri işletmelerde zorunlu tuttuğu mühendislik hizmeti alımlarının bazı işyeri sahiplerinin işyerlerini 22,5 KW’ın altında göstererek uygulamadığını dile getiren Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Kenan Seçkin, “Bu tür işyerleri üretim ve işletmeleri Gaziantep Ticaret odası veya sektöre dayalı meslek odalarından aldıkları belgelerle farklı gösteriyorlar. Gaziantep’te sadece Ziraat Mühendisleri değil, Gıda Mühendisleri, Veterinerlerde gıda üretiminin gerçekleştirildiği çok sayıda işyerinde görevlendirilmiyor. İnsan sağlığı açısında gıda üretiminin yapıldığı işletmelerde mühendislik hizmetinin mutlaka alınması lazım. Burada bizim bir yerlerde görevlendirilmemizden daha çok insan sağlığının baz alınarak adımların atılmasının gerektiğini dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.

“KAPASİTE RAPORLARINI DÜŞÜK GÖSTERİYORLAR”
Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Kenan Seçkin, gıda üretimi yapan işletmelerin ortalama kapasite raporlarının belli olmasına karşın bu raporların düşük gösterildiğini dile getirdi. Seçkin, “Tüm uyarılara rağmen işletmeler gıda üretim kapasite raporlarını düşük göstererek mühendislik hizmetlerinden faydalanmama yönüne gidiyorlar. Bu tutum insan sağlığı açısından oldukça riskli bir durum. Kapasite raporlarını düşük göstererek belgelendirme yapan bu işletmeler daha sonra resmi işlemlerini Tarım İl Müdürlüklerinde rahatlıkla yapıyorlar. Gaziantep’te odamıza kayıtlı olanlarla birlikte bin 200 Ziraat Mühendisi bulunuyor. Gıda mühendisi ve veteriner hekim arkadaşlarımızın sayısı da kendi alanlarında ortalama bin veya bin 500 arasındadır. Bizler Ziraat Mühendisi olarak tarımsal ürünlerin üretildiği alanların tamamında mühendislik hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER