Güncel

KİRACILARA MÜJDE!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2018 yılında kira bedellerinde artışa gitmeyecek

KİRACILARA MÜJDE!
12-12-2017 09:41
Gaziantep

Yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Vakıflar Bölge Müdürlüğü Gaziantep’te 6 iş merkezi inşa ederken Kilis’te de 2 iş merkezi inşa etti. Son 11 yılda gelirlerini 10 kat arttıran Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü kiracı sayısı ve taşınmaz sayısında da artış olduğu gözlemlendi. 2006-2017 yılları arsında kiracı sayısını arttıran Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesinde 959 adet taşınmaz bulunuyor. Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, vakıf kiracılarının kira bedellerinin 2018 yılında artırılmayacağını açıkladı.

VAKIF KİRACILARINA “ARTIŞ OLMAYACAK” YAZISI YOLLANACAK

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, her yıl rutin olarak vakıf kiracılarının kira bedellerine yapılan zammın 2018 yılında yapılmayacağını açıkladı. Güven, kira gelirlerinin son yıllarda artmasıyla birlikte önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi. “2018 yılı için vakıf kiracılarımızın kira bedellerine zam yapılmaması kararı alındı. Bu kararı en kısa zamanda kiracılarımıza ileteceğiz” şeklinde konuşan Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Gaziantep’te tarihi vakıf eserlerinin önemli oranda restore edildiğini de dile getirdi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ve yüzde 40 ve üzeri engelli olanlara her ay 556 TL muhtaç maaşı veriyor. Gaziantep’te ve Kilis’te sosyal güvencesi ve aylık geliri net asgari ücret miktarından az olan vatandaşlara Gaziantep’te her ay bin 104, Kilis’te ise 784 kişiye Bölge Müdürlüğü’nce paketler halinde kuru gıda yardımı yapılıyor.

“TARİHİ ESERLERİN RESTORESİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, vakıf eserlerinin restoresi ile vakıf eserlerinin gelecek nesillere aktarılmasını sağladıklarını açıkladı. Güven açıklamasında, “Gaziantep ilimiz, tarihi eser yönünden, vakıf gayrimenkulleri yönünden çok zengin bir il. Burada hem mülhak vakıf, hem mazbut vakıf; yani bizim Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün idare ettiği gayrimenkuller ile mülhak vakıfların yönettiği yerler gerçekten çok fazla. Bu da Osmanlı döneminde Gaziantep ilimizin hayırseverliğe, yardımlaşmaya ve sosyal dayanışmaya verdiği önemin belirtisidir. Bazı illerimizde insanın sosyal hizmete yönelik faaliyetleri çok azdır. Gaziantep, gerçekten üst seviyededir. Yani bu Osmanlı döneminde de böyle, günümüzde de bu şekilde. Şimdi bizim hizmetlerimiz arasına giren faaliyetler; özellikle tarihi eserler restorasyonu, vakıf gayrimenkullerinin değerlendirilmesi, vakıf hayır şartlarının yerine getirilmesi. Tabii bu tarihî eserlerin restorasyonu ve yeniden insanlarımıza kazandırılması, bu eserlerin aslî işlevini kaybetmeden ve mimarî yapılarını bozmadan günümüzden tekrar gelecek nesillere aktarmak çok önemlidir. Şimdi bizde tarihî eserlerin korunması ve kollanması anlayışı yeni yeni gelişmeye başlıyor. Son yıllarda ülke genelinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün büyük bir çalışması var. Bunun yanında bizim Gaziantep ilimizde gerçekten belediyelerimizin de bu tarihî eserler konusunda hassas olması ve onların da kendi mülkiyetlerine el atmalarıyla restorasyonun başlaması, bizim yaptığımız restorasyona bir bütünlük sağlıyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER