Özel Haber

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALI

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALI
25-06-2021 11:02
Gaziantep

Covid-19 salgını sürecinde işçi ve işverenleri korumak amacıyla 2020 Mart ayında uygulanmaya başlanan Kısa Çalışma Ödeneğinde süre 30 Haziran itibarıyla sona erecek. Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasının uzatılmasını isteyen iş dünyası temsilcileri, destekleyici tedbirlerin yılsonuna kadar devam etmesi gerektiğini belirttiler.

İŞ ÇEVRELERİ TEDİRGİN

2020 yılı Mart ayında başlayan Covid-19 Salgını, sağlığımızı olduğu kadar sosyal ve ekonomik yaşamı da olumsuz etkiledi. Salgın sürecinde işverenlerin zarar görmemesi ve işçilerin mağdur olmaması için Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması hayata geçirildi.
Söz konusu uygulama ile özellikle küçük ve orta ölçekli firmalar rahat bir nefes alırken, son alınan karar ile Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması 30 Haziran tarihine kadar uzatılmıştı.

ÖDEMELER BİR SÜRE DAHA UZATILMALI

Önümüzdeki günlerde sona erecek olan uygulama öncesi, iş dünyasından Kısa Çalışma Ödeneğinde sürelerin yeniden uzatılması yönünde talep geldi. İş dünyası temsilcileri, “Hizmet sektörünün toparlanması için biraz daha zamana ihtiyaç duyuluyor. Tüm bunlar dikkate alındığında, normalleşmeye yönelik adımlar atılırken mevcut istihdamın devamının sağlanmasını, genç ve kadın işsizliğinin artmaması için destekleyici tedbirlerin sürdürülmesini istiyoruz.”

“YILSONUNA KADAR UZATILMALI”

“Kısa çalışma ödeneği uygulamasının ekonomik ve sosyal şartlar tam olarak iyileşene kadar devam etmesinin istihdamın korunmasında kritik öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Kısa çalışma ödeneğinin ay ay uzatmak yerine yılsonuna kadar uzatılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER