Özel Haber

KISITLAMA MAĞDURLARI!

Koronavirüsle mücadele sürecinde bir süre önce başlatılan kısıtlamalar etkisini göstermeye başladı. Vaka sayısında yaşanan düşüş toplumla sevinçle karşılanırken çalıştıkları iş yerleri kapalı olan işçiler ise zor durumdalar

KISITLAMA MAĞDURLARI!
12-01-2021 10:08
Gaziantep

Pandemi sürecinde artan vaka sayısı karşısında alınan kısıtlama önlemleri etkisini göstermeye başladı. Kısıtlamalarla birlikte vaka sayısında önemli düşüş yaşandı. Fakat kısıtlama nedeniyle çalıştıkları işyerleri kapanan işçiler ise mağdur durumdalar. Özellikle yeme-içme hizmet sektöründe yer alan binlerce çalışan uzun süredir çalışmadıkları için mağdur durumdalar. Gaziantep’te evlere servis şeklinde çalışan lokanta ve benzeri işletmelerde çalışan işçiler kısıtlamaların sona ereceği ve iş başlayacakları tarihi bekliyorlar.

SİGORTASIZ ÇALIŞAN İŞÇİLER BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞIYOR

Yeme ve içme hizmet sektöründe çalışan binlerce kişi sigortasız çalıştıkları nedeniyle kısa çalışma ödeneğinden faydalanamadı. Çalışmadıkları için günlük yaşamlarını sürdüremeyen garsonlar sosyal yardımlaşma vakıfları ile yerel yönetimlerden gelen yardımlarla ayakta durma mücadelesi veriyorlar. Pandemi sürecinde artan vaka sayısı karşısında alınan kısıtlama önlemleri etkisini göstermeye başladı. Vaka sayısında yaşanan düşüş toplumda ve sağlık çalışanlarında büyük sevinçle karşılandı. Fakat kısıtlamalar nedeniyle çalıştıkları işyerleri kapalı olan işçiler uzun süredir büyük mağduriyet yaşıyorlar.

MÜZİSYENLERDE YAŞANAN SÜREÇTEN ETKİLENEN KESİM OLDU

Koronavüirüsle mücadele sürecinde düğün ve benzeri etkinlikler önemli oranda ötelendi. Düğün salonları başta olmak üzere gelişi güzel çalışan müzisyenler ayladır evlerine kapandı. Geçimlerini sadece bu işten kazanan ve önemli b ölümü sosyal güvencesi olmadan çalışan vatandaşlar ekmeğe muhtaç hale geldiler. Gaziantep’te sadece davul ve zurna çalarak geçimlerini sağlayan ortalama 10 binin üzerinde aile bulunuyor. Düğün, etkinlik, açılış törenleri için çağrılan müzisyenler pandemi döneminde tamamı yasaklandığı için iş yapamadılar. Garsonlarda olduğu gibi müzisyenlerde sosyal yardımlaşma vakıfları ile yerel yönetimlerin yardımlarıyla ayakta kalma mücadelesi veriyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER