Gündem

Mesleğin sorunları masaya yatırıldı

Mesleğin sorunları masaya yatırıldı
23-01-2017 06:06
Gaziantep

Bu yıl 40.’sı düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu SMMM Odaları Platform toplantısı Gaziantep’te yapıldı.

Toplantı Diyarbakır SMMMO Oda Başkanı Platform Sekreteri Erkan Azizoğlu,Van SMMMO Oda Başkanı İbrahim Şahin ve Gaziantep SMMMO Oda Başkanı Mehmet Nabioğlu yönetiminde Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ev sahipliğinde Grand Hotel’de gerçekleştirildi. Serbest muhasebeci ve mali müşavirlik mesleğinin sorunlarına karşı çözüm önerilerine yönelik oda başkanları ile fikir alışverişinin yapıldığı, bölgesel sorunlar ve tecrübelerin paylaşıldığı platform toplantısı geniş bir katılımla yapıldı.

Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nabioğlu açılış konuşmasında muhasebe mesleğinin ülke gerçeğinde stajyer çalışanı ve aileleriyle birlikte 500 bin kişiyi içine aldığını söyleyerek, Odalar Birliği Platformunun muhasebe mesleğinde birlik ve beraberliğin üst düzeye taşınması ve sorunların platform aracılığı ile derlenip toparlanarak ortak akıl ve ortak fikir birliği ile TÜRMOB öncülüğünde çözülebileceğini ifade etti.

Nabioğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Yapılandırma konusunda öyle bir yasa çıktı ki; içler acısı. Tartışmaları devam ettiği gibi uzatmaları ve düzeltmeleri hala devam ediyor. Ülke gerçeğinde 16 yılda 6 defa gerçekleşen vergi affı yeniden 6736 ile sahne alarak istisnai durum olmaktan çıkıp rutin bir hal almaya devam etti. Vergi affı yapılandırma vergi barışı adı ne olursa olsun sonuçta 2,5 -3 senede bir karşılaştığımız örneği hiçbir Avrupa Ülkesinde görülmeyen yapılandırmanın şekli de bu olmamalıydı. Borcunu gününde ödeyenleri düşünerek konun aktörlerinin haberi olmadan çıkarılan yasalarla değil, mali müşavirleriyle, esnaf odaları birliklerinin alacağı kararla birlikte yapılmalıydı. İhtiyaca göre konun tespiti tüm aktörlere yarar sağlayacağı inancındayım. Ülke gerçeğinde Stajyer çalışanı ve aileleriyle birlikte 500 bin kişiyi etkilemektedir. Odalar Birliği platformu toplantıları yeni dönemde aktif ve dinamik bir mücadeleci ve mesleğimizde birlik ve beraberliğin üst düzeye taşınması ve sorunlarımızın platform aracılığı ile derlenip toparlanarak ortak akıl ve ortak fikir birliği ile TÜRMOB öncülüğünde çözülebileceği noktasında ve fikir birliği içerisinde olmamız meslek mücadelemiz adına bence çok sevindiricidir. Yıllardır mesleğimizle ilgili sorunları kürsülerde hemen hemen her platformda anlatıyoruz. Artık muhataplarımız tarafından hesaba alınabilirliliğimizin mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 6736 da gösterdiği performansla hepimizin bildiği gibi sınıfta kalmıştır. Açıklanan tebliğden tutun da ek 17 ye göre kıyaslama yapmadan matrah artırımının yapılması konusunu ödemedeki aksaklıklara kadar kalan sorunları konuşmalıyız.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER