Gündem

Milletvekili Akif Ekici'den İnsan Hakları Günü mesajı

Milletvekili Akif Ekici'den İnsan Hakları Günü mesajı
09-12-2016 08:58
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Ekici, “Emperyalizm, insan haklarını ayaklar altına alıyor” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin 68'nci yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler’in kurucu üyelerinden ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkelerden biri olduğunu anımsatan Ekici, Cumhuriyeti kuran iradenin de insan haklarına büyük önem verdiği, bunu Anayasa’nın değiştirilemez hükmü haline getirdiği savundu.

Ekici, "İnsan haklarının, doğuştan var olan ve toplumları oluşturan bireyler arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımını tümden reddeden ilkeler bütünü olduğunu ifade eden Ekici, dünyada ve Türkiye’de insan hakkı ihlallerinin her geçen gün katlanarak büyüdüğünü kaydetti. Sömürü politikaları ve bu politikaların doğurduğu savaşlar yüzünden milyonlarca masumun canından, malından, vatanından olduğunu belirten Ekici, "Emperyalizm, insan haklarını ayaklar altına alıyor. Suriye’de, Irak’ta halka yaşatılan zulüm, ülkemize de yansıyor. Kadın cinayetleri her yıl katlanarak artıyor. Sadece bu yıl içinde 224 kadınımız, gördüğü şiddet nedeniyle can verdi. Çocuklara yönelik cinsel istismar vakaları 14 yılda yüzde 434 arttı" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER