Gündem

Muhasebe haftası çeşitli etinliklerle kutlandı

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası “1-7 Mart Muhasebeciler Haftası “ dolayısıyla...

Muhasebe haftası çeşitli etinliklerle kutlandı
01-03-2017 11:27
Gaziantep

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası “1-7 Mart Muhasebeciler Haftası “  dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

İlk tören 15 Temmuz Demokrasi meydanında Atatürk anıtına çenk koyma,saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başladı. Törene Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin,SGK İl Müdürü Mehmet Uzun ve çok sayıda muhasebeci Meslek mensubu katıldı.

Törende konuşan Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Nabioğlu 105 bini aşan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavir (SMMM)  ve Yeminli mali Müşavir in (YMM) ülke genelinde faaliyet gösterdiğini ifade ederek 1 Mart 1989 tarihinde 3568 sayılı meslek yasasının TBMMM Genel Kuruluna sevk edildiği tarih olan Muhasebeciler haftasının başlangıç Günü 1 Mart ve bir hafta süre ile  etkinliklerle anılan bu tarihin mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkında lığın arttırılması amacıyla Muhasebe haftası olarak kutlandığını dile getirdi.

Nabioğlu sözlerine şöyle devam etti:SMMM ler ve YMM ler üreterek,aktif dinamik bir Türkiye için çalışıyor.Bizler Ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için çalışan ekonominin kaydını tutan, mali danışmanlık yapan memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek grubu oluşturduk.15 Haziran 1989 tarihinde yasal statüsüne kavulan SMMM lik ve YMM lik mesleği kurumsallaşma sürecini tamamlayarak ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez yapı taşı haline gelmiştir.

Toplumsal sorumluluğumuzun gereği olarak çağdaş dünyadaki ekonomi ve iş dünyasıyla ilgili gelişmeleri izliyor,yapıcı görüş ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz.Hazırladığımız raporlarla ekonomimizin daha güçlü gelişmesine ve iş dünyasının küresel dünyada yerinin güçlenmesine katkılar sunuyoruz.Çözüm sunmaya yönelik bakış açısı ile de sorunları gündeme getiriyoruz.

Tüm bu cansiperane çalışma temposu içerisindeyken bir çok sorunla karşı karşıyayız. Üzerimize aldığımız misyonumuzla ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmanın sorumluluğunu taşıdığımız bilincindeyiz.

Toplumdaki defter tutan ve beyanname veren iş insanı algısını değiştirerek verdiğimiz hizmetlerin mali danışmanlık ve denetim çerçevesinde güvenilir işletme danışmanı misyonuyla ekonomimizin  önemli bir paydaşı olduğumuzu daha çok hissettirmek istiyoruz.

Tüm meslektaşlarımın muhasebe haftasını kutluyor,ülkemiz ve meslektaşlarımız için daha aydınlık günler diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER