Güncel

Ökkeş Demir: "Efsane olmalıyız"

Ökkeş Demir:
14-01-2017 12:29
Gaziantep

Gaziantep’in sanayi ve ticarette olduğu gibi sporda da başarılı olması için çalıştıklarını ifade eden Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Yalnızca şampiyon olmak değil, efsane de olmak gerekiyor. Biz bunun peşindeyiz” dedi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gaziantep’in sporda başarısı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün çalışmalarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Demir, “Gaziantep genç nüfusa sahip bir kent, bu nedenle gençlerin sanat, spor ve kültür ile buluşmasına vesile oluyoruz. Gaziantep’teki sivil toplum örgütleri ve diğer kurumlarla birlikte hareket ederek, çocukların spora yönlendirilmesini, sanatsal faaliyetlere yönlendirilmesi konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Sporun, eğitimin ve kültürün bir arada olduğu bir karma bir eğitim yapılmasını istiyoruz. Bu noktada Gençlik Merkezlerimiz var. Gazikent, Kırkayak ve Nizip’te Gençlik Merkezlerimiz var. Bu merkezlerde toplam 35 bin üyemiz bulunuyor. Onların sosyal faaliyetleri oluyor. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak, muhacir çocuklar için projelerimiz var. Bu noktada ‘Takımını Kurda Gel’ projemiz kapsamında 5 dalda sporcu yetiştiriyoruz. Takımını Kurda Gel Projesi ile 160 sporcu yetiştireceğiz. Bunlar futbol, basketbol, masa tenisi, badminton bu anlamda muhacir çocuklarımız ile ilgileniyoruz. Bunların dışında Arapça, Türkçe dil bilgisi çalışmaları, sanat çalışmaları da yapıyoruz. Her ay bir spor branşını o aya entegre ediyoruz. Örneğin bir ay tekvando ayı, bir ay basketbol ayı olacak şekilde program yapıyoruz. Farkındalık yaratmak için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“ULUSLAR ARASI TURNUVALAR DÜZENLENEBİLECEK”

Gaziantep Arena Stadyumu’na ilişkin bilgiler veren Demir, “35 bin kişilik Gaziantep Arena Stadyumumuz var. Mimari açıdan Türkiye’nin en iyi stadyumu olduğunu düşünüyorum. Yeni stadyum ile birlikte şehrimizin çehresi değişecek. Uluslar arası turnuvalar, müsabakalar yapılabilecek bir stadyuma dönüşecek. Stadyumun çevresini yaşanabilir bir alana dönüştürmeye çalışacağız. Sadece hafta bir gün düzenlenecek maçlar için değil stadyum çevresinde çocukları ve gençleri oraya çekebilecek tesislerin oluşturulması ile ilgili çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

“KURUM OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün projelerine ilişkin konuşan Demir, “Seyrantepe Bölgesi’nde yapımı süren spor tesisimizin inşası Nisan ayında tamamlanacak. Oğuzeli’ne spor salonu yapılması projemiz ve İslahiye’ye Gençlik Merkezi yapılması projemiz yatırım programına alındı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi civarına yapacağımız spor tesisi yatırım programına alındı. Şehirde gençlerimiz için bir dinamizm oluşması için öncülük etmek istiyoruz. Bir ülkenin iri ve diri olabilmesi için gençlerinin bilinçli olması gerekiyor. Biz de kurum olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek istiyoruz. Spor ortak bir dil olduğu için belki bir ülkenin nefes alabilecek bir iletişim mekanizmasını burada yakalayabiliriz. Biz çocuklarımızın eğitimin yanında sosyal, kültürel ve sporsal faaliyetlerde bulunup, ülkesine faydalı gençler yetiştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZİN EĞİTİM VE SPORDA DA VİZYONU OLSUN İSTİYORUZ”

Gaziantep’in güçlü bir sanayi ve ticaret kenti olduğuna dikkat çeken Demir, “Gaziantep ihracatta beşinci büyük şehrimiz. Sanayisi güçlü ancak bunun yanında güçlü eğitim ve spor da istiyoruz. Bunlarla ilgili şehrimizin bir vizyonu olsun istiyoruz. Türkiye genelinde futbolda 1, basketbolda süper lig takımımız var, hokeyde süper lig takımımız var. Bunlar da Gaziantep için bir katma değer oluyor. Gaziantep olarak atletizm, halter, güreş ve tekvando da çok iyiyiz. Hokey U21 ikinci etap müsabakaları Gaziantep’te yapıldı. Hokey’de Süper Lig Müsabakaları da Gaziantep’te yapıldı. Şimdilerde ise Hokey A Milli Takımını kentimizde ağırlıyoruz. Gaziantep’te kampta bulunuyorlar. Şehrimiz son günlerde sıkıntılı günler yaşıyor. İnşallah terörden kurtuluruz. Şehrimizde farklı moral ve motivasyonlar olması için farklı projeler yapıyoruz” diye konuştu.

“İNSANLARIN NEFES ALABİLECEĞİ BİR MEYDAN OLMALI”

Kamil Ocak Stadı’nın yerine ilişkin düşüncelerini dile getiren Demir, “Kamil Ocak Stadı’nın yeri ile ilgili konu TOKİ ile alakalı bir konu. TOKİ ile burası karşılıklı olarak devralınmış bir yer ve burayla ilgili tasarruf meydan olması yönünde oluyor. Sosyal bir alan olacağı söyleniyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak Kamil Ocak Stadı’nın yerinin şehrin nefes alabileceği bir meydan olmasını istiyoruz. Bunun yanında bu meydan da bin 500 kişilik bir spor alanının olması da gönlümüzden geçiyor. Bu konuda düşüncelerimizi ilettik. Burasının tüm yaş grubundan insanların eğlenebileceği bir meydan olmasını istiyoruz” dedi.

“GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA DEVREDİLİYOR”

Olimpik Yüzme Havuzu’nun durumuna ilişkin konuşan Demir, “Olimpik Yüzme Havuzu bilindiği üzere Gaziantep Valiliğine bağlı Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bünyesindeydi. Son dönemde Olimpik Yüzme Havuzu’nun Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmesi söz konusu oldu. Olimpik Yüzme Havuzu bakanlığımıza devredilme aşamasında bulunuyor. Bakanlığa devredilmesinin ardından ihale yapılacak ve inşallah bir an önce Olimpik Havuzumuzu faaliyete geçireceğiz. Şuanda devir işlemleri devam ediyor” şeklinde konuştu.

“EFSANE OLMAK GEREKİYOR”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Gaziantep Temsilciliği ile işbirliği içerisinde olduklarını dile getiren Demir, “Amatör Spor Kulüpleri derken, sadece spor ile ilgilenen spor kulüplerini demiyoruz. Bizim tüm spor branşlarında var olmamız gerekiyor. Gaziantep’te 75 tane amatör spor kulübü var. Bunun yanında mahalli takımlarda var. Bu takımların tesis ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Yeterli değil. Gaziantep’te daha fazla spor alanları olmalı, daha çok sporla hemhal olacak alanlar oluşturulmalı. Gaziantep genç bir nüfusa sahip bir kent. Mevcut tesislerin sayısını iki katına çıkarmamız gerekiyor. Amatör branşlarda da spor kulüplerine destek oluyoruz. Gaziantep’te toplam 204 tane spor kulübü var. 204 spor kulübünün her biri ayrı ayrı branşlarda faaliyet gösteriyor. Takım sporlarına faaliyet gösteriyorlar. Gaziantep’te 100 bine yakın lisanslı sporcumuz var. Bu sporcuların amatör ve profesyonellik aşamalarında hep yanlarında oluyoruz. Zihinsel bir değişim istiyoruz. Yalnızca şampiyon olmak değil, efsane de olmak gerekiyor. Muhammed Ali’nin de dediği gibi, “Bir gencin yetenekleri onu şampiyon yapar ama ahlakı, erdemi onu efsane yapar.” Biz bunun peşindeyiz” şeklinde ifade etti.

“2016 YILINDA 148 MADALYA ALDIK”

Gaziantepli sporcuların güzel başarılar elde ettiklerini belirten Demir, “Gaziantep olarak atletizmde, tekvando da çok iyiyiz. Hikayeleri olan sporcularımız var. Sporcularımız güzel başarılar elde ediyorlar. 2016 yılında 148 madalya aldık. Avrupa, Türkiye ve Dünya Şampiyonalarında dereceye giren sporcularımız var. Bizim için güzel bir başarı ancak yeterli değil. Daha da başarılı olmamız gerekiyor. 2015 yılına nazaran 2016 yılında daha fazla madalya aldık. Sporda iyiyiz ancak daha da iyi olmamız gerekiyor. Tüm amatör müsabakalara elimizden geldiği kadar katılıyoruz. Çocukların heyecanlarını paylaşıyoruz. Çocukların hikayelerini dinliyoruz, onların hikayeleri ile dertleniyoruz” dedi.

“DÜNYADA HOKEY DENİNCE AKLA GAZİANTEP GELİYOR”

Sporun birçok dalı olduğunu dile getiren Demir, “Spor yalnızca futbol ya da basketbol olarak anlaşılmamalı, sporun birçok branş dalı var. Bizim onları da ayakta tutmamız gerekiyor. Diğer spor dalları ile ilgili olarak çalışmalar yapıyoruz. Yüzmede çok iyi durumdayız. Voleybolda, boksta, güreşte, halterde çok iyi durumdayız. Gaziantep Hokey’in en iyi versiyonu kurgulandı. Bin 900 sporcumuz ile Türkiye’yi etkiliyoruz. Hokey Süper Ligi’nde 8 takım var, bunun 4 tanesi Gaziantep kulübünden. Bayanlarda ise 8 takım var, bunların 3 tanesi Gaziantep kulübü. Bu tamamen bir devrim. Hokeyle ilgili olarak Hobi Bahçelerinin arka tarafında hokey sahası yapıyoruz. Bunu da bitirirsek inşallah Gaziantep’in o geleneksel hokey aşkını akademik bir versiyona oturtmak istiyoruz. Böylelikle sürekli olarak hokey sporcusu yetiştireceğiz. Gaziantep denince dünyada ve Türkiye’de hokey sporu göze çarpıyor. Federasyon Başkanımızın da Gaziantepli olması ve Gaziantepli Avrupa Şampiyonu takımımızın olması etkili oluyor. Hokeyin tüm kademelerinde iyi durumdayız” diye konuştu.

“RİO OLİMPİYATLARINA SPORCU GÖNDERDİK”

Gençlik ve Spor Bakanlığı daha önce Sporcu Eğitim Merkezleri adı altında sporcular yetiştiriliyordu. Bu daha da geliştirilerek, Olimpiyata Hazırlık Merkezleri oluşturuldu. Türkiye’de bu merkezlerden 21 tane var. Biz burada güreş, atletizm, halter ve tekvando dallarında sporcu yetiştiriyoruz. Bu Gaziantep için bir farkındalıktır. Devletimiz bu sporcuların her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Yıl sonunda 9-16 yaş grubu çocuklara sınavlar yapılıyor. Spor testlerini geçen çocukları alarak ileriye dönük sporcular yetiştiriyoruz. Olimpiyatlarda Daniel İsmailov Gaziantep Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nin yetiştirdiği bir sporcudur. Gaziantep’ten Rio Olimpiyatlarına sporcularımızı gönderdik. 2020 yılında Tokyo’da düzenlenecek olan Olimpiyatlara da sporcu göndermeyi hedefliyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Engelli sporcularımızda dünya klasmanında başarılara imza attılar. Bunun yanında Görme Engelli Gençlerimiz için Gazikent Gençlik Merkezi’nde Gönül Kütüphanesi oluşturduk. Görme engelli öğrenciler, buradaki sesli kitaplara ulaşabiliyorlar. Gaziantep olarak bu kendi projemiz. Gaziantep’te bireysel ve takımsal spor faaliyetlerinde başarılıyız ancak bunu nüfusa oranladığımızda yeterli olmadığını görüyoruz. Bir an önce bunun geliştirilerek, spor kulüplerinin daha aktif hale getirilmesi gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER