Özel Haber

‘Okumayı sevmiyoruz’

‘Okumayı sevmiyoruz’
08-01-2017 11:06
Gaziantep

Kitap satıcıları, Gaziantep'te kitap okumaya fazla ilgi göstermediğini açıkladılar. Gaziantep'te en fazla kitap kütüphanede ilgi görüyor. Munzur Kitap Evi sahibi Cihan Oruç, kent genelinde kitap okuma alışkanlığının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çekti.

Kitap okumayan Türkiye gerçeği her geçen gün artarak sürekli kanayan bir yara olarak karşımıza çıkıyor. Televizyon izlenmesi ve internetin yaygınlaşması okuma alışkanlığımızın dibe vurmasına sebep oldu. Televizyon izleme oranının yüzde 94 olduğu ülkemizde kitap okuma oranı yüzde 4 seviyelerinde. Gaziantep’teki kitap satıcıları halkın kitap okumayı fazla sevmediğini belirterek, kitap okunmamasının sınav sonuçlarına da yansıdığını açıkladılar.

Munzur Kitap Evi sahibi Cihan Oruç, “Gaziantep’te insanların kitap okuma oranı ve kitap satış oranları çok düşük. Vatandaşlarımız kitap okumaya o kadar önem vermiyorlar. Kitap okunmamasının nedenlerinden biriside kitapların fiyatının yüksek olmasından kaynaklanıyor. O nedenle kültür kitaplarına ilgi yok denecek kadar az. Kitap okuyan çok az sayıdaki insan ise genellikle güncel kitapları tercih ediyor. Yeni çıkan ve güncel kitapları sürekli bulunduruyoruz. Gaziantep’te iyi kitap okuyanlar var ama kitap okumayanların oranı yüzde 90 civarında olduğu için genel kültür alanında bayağı bir eksiğimiz var. Kitapları sadece belirli bir kesim okuyor, geri kalanlar kitap okumayı sevmiyor. Kitap okuyanlar ise değişik tarzda kitap okuyor, polisiye romanlar, aşk romanları ile tarihi romanlar ilgi görüyor. Kitap okuyanlar genellikle polisiye, tarihi kitapları daha çok tercih ediyorlar. Kitap okumak insanın kelime dağarcığını ve genel kültürünü artırır. Ama kentimizdeki insanların çoğu kitap okumak yerine televizyon ve internetle zaman geçiriyor” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER