Gaziantepli şerbetçi ustası Mehmet Yılmaz, 32 ayrı şifalı bitkinin bir araya gelmesi ile yapılan Osmanlı şerbetinin yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü anlattı. Yılmaz açıklamasında şerbetin yapım süresinin ortalama 3 günü bulduğuna dikkat çekti.
32 AYRI BİTKİNİN BİRLEŞMESİYLE YAPILIYOR
Osmanlı şerbeti içeceğinin sıcak yaz günlerinde güzel bir soğuk içecek olduğunu anlatan Gaziantepli şerbetçi ustası Mehmet Yılmaz, “32 ayrı bitkinin birleştirilmesi sonucunda yapılan bu soğuk ve güzel içeceğimiz kentin değişik noktalarında satışa sunuldu. Soğuk olarak içilen bu güzel içecek kışın ise sıcak olarak içilebiliyor. Birkaç ay öncesinde yaptığımız ilk denemenin ardından farklı bir tat elde ettiğimize kanaat getirdik ve vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Sadece Gaziantepliler değil yerli ve yabancı turistlerimizde Osmanlı şerbeti adını verdiğimiz bu içeceğe bayıldılar” şeklinde konuştu.
“OSMANLI ŞERBETİ MEYANIN ÖNÜNE GEÇTİ”
Osmanlı şerbeti karışımının Gaziantepliler tarafından bunaltıcı yaz sıcağında beğenerek tükettiği meyan şerbetinin önüne geçtiğini dile getiren Gaziantepli şerbetçi ustası Mehmet Yılmaz, “Meyan şerbeti bildiğiniz gibi Gaziantepli vatandaşlarımızın sıcak yaz günlerinde çok tükettiği soğuk içecekler arasında yer alıyor. Bu soğuk içeceğin karşısında Osmanlı şerbeti ise bir adım öne geçmiş durumda. Vatandaşlarımız meyan şerbetinden bir bardak tadarken Osmanlı şerbetinden ise birkaç bardak tatmaya başladılar. Bu içeceğimizin kısa sürede ilgi görmesinden dolayı oldukça mutluyuz” diye konuştu.