Mobil

Otel Ve Restoranlara Yönelik Covid-19 Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Otel Ve Restoranlara Yönelik Covid-19 Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
10-06-2020 13:08
Gaziantep

Covid-19 Pandemisi ile mücadele devam ederken başlatılan yeni normal süreç kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de çalışmalar hız kazandı.
Dünyaca ünlü gastronomisi, tarihi ve kültürel değerleri ile önemli bir turizm şehri olan kentte, restoran ve otellere yönelik faaliyetler de devam ediyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği işbirliğinde Turizm İşletme Belgeli Otel ve Restoranlara yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Gaziantep Valisi Davut Gül,  Pandeminin küresel bir sorun olduğunu hatırlatarak milli bir mücadele yapıldığına değindi.

Bir otelde düzenlenen programda Pandemi salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında konaklama ve yeme-içme sektörünün geldiğini aktaran Gül, “Sizlerin ekonomik anlamda zor günler geçirdiğinizi tahmin ediyoruz. Ama bunun ortadan kalkması, hafifletilmesi kuralların esnetilmesi ile değil salgının etkisini azaltması ile olur. Salgın etkisini azaltmadığı müddetçe kuralların hepsini ortadan kaldırsak yine sizlerin eski düzeninize dönme şansınız yok. İşletmeyi korumanın birinci basamağı ise çalışanı korumak. Çalışanlara iyi eğitim verilirse, çalışanlar kendilerini ve ailelerini korurlarsa aslında işlerinde de korunmuş olurlar. Bir kişi bile pozitif vakaysa hiçbirimiz güvede değiliz. O açıdan da çalışanlarımızın güvenliği kurumun güvenliği, müşterilerin güvenliği anlamına geliyor. Çalışanların her müşteriye pozitif vakaymış gibi bakması lazım. Çalışanların her birinin birbirine pozitif vaka olarak bakması gerekiyor.  Alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım. Zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te yeme- içme, konaklama sektörünün belirli bir standartın üzerinde olduğunu özellikle vurgulayan Gül,  diğer sektörlerde olduğu gibi bu sektörde de eski kriterle hizmet verme şansının olmadığını söyledi.

Gül, “Eskiden rutin yaptığımız iş yapış, müşteri kabul ediş, mal teslim ediliş süreçlerini hepsini baştan gözden geçirmemiz gerekiyor. Bunun iki boyutu var. Birincisi yasal olarak yapılması gereken şeyler, fiziki eksiklikler, görseller ama ondan daha da önemlisi yasal olarak hiçbir şey denilmese de her işletmenin  ‘Bizim müşterimiz kendini nasıl koruyabilir, biz müşterimizi nasıl koruyabiliriz, kendimizi nasıl koruyabiliriz’ mantığı ile hareket etmesi lazım diye konuştu.
Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER