Gündem

"PARLAYAN YILDIZIZ"

15-01-2016 09:04
Gaziantep

Celal Bayar Üniversitesi’nden (CBÜ) bir grup öğretim üyesi, Gaziantep Üniversitesi’nin başta İntörn Mühendislik Uygulaması, Teknopark, Teknoloji Transfer Ofisi, TargeT olmak üzere Türkiye’deki diğer üniversitelere örnek olan uygulamalarını inceledi. GAÜN Kongre Merkezi ve Sporium’da incelemelerde bulunan heyet, “GAÜN’den alınacak pek çok proje var” dedi.

"PARLAYAN YILDIZIZ"

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Atik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Minyat, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Maraş, dekan yardımcıları, yüksek okul, teknopark ve merkez müdürlerinin de aralarında bulunduğu 32 kişilik öğretim üyesi grubu, 3 günlük ziyaretin ilk gününde Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile görüştü. Coşkun makamında kabul ettiği Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyelerine Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi’nin 45 bin öğrencili, bin 600 kişiden oluşan dev bir öğretim kadrosuna sahip, dünyanın 98 ülkesinden 2 bin 700 yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan bir uluslar arası üniversite olduğunu belirtti. Gaziantep Üniversitesi’nin kentiyle bütünleşen, sağlık, kültür başta olmak üzere her konuda toplumla iç içe bir üniversite olduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, şunları söyledi:

İNTÖRN MÜHENDİSLİKTE İNANILMAZ BAŞARI

“Üniversitemizin önce mühendislik fakültesinde uyguladığı, ardından da diğere fakültelerde yaygınlaştırdığı intörn mühendislik uygulamasıyla öğrencilerimizin yüzde 85’i diplomasını almadan iş buldu. Bu dünyanın hiçbir yerinde yok. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nda uyguladığımız trimester eğitim modeli Türkiye’ye örnek oldu. Toplumsal Duyarlılık Projesi dersleri, etik dersleriyle iyi ama, topluma duyarlı öğrenciler yetiştiriyoruz. Bilgiyi toplumla paylaşıyoruz. İş dünyasıyla kol kolayız. TargeT, Teknoloji Transfer Ofisi, Teknopark ile iş dünyasına bilgi akışı sağlıyoruz. Türkiye’nin en işlevli kongre ve kültür merkezini tamamladık. Burada uluslararası tüm kongrelere ve her türlü etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Sanayi Tezleri kapsamında, en fazla destek alan üniversitelerden birisiyiz. Non-Woven araştırma, geliştirme çalışmalarında çok iyi bir durumdayız. İyi çalışan bir hastanemiz ile hem kentimize, hem bölgeye, hem Ortadoğu ülkelerine hizmet veriyoruz”

GAÜN BİZE ÖRNEK OLDU

Gaziantep Üniversitesi’nin gelişimini yakından takip ettiklerini belirten Celal Bayar Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Atik, özellikle Gaziantep Üniversitesi’nde başarılı bir şekilde uygulanan intörn mühendislik uygulamasını incelemek istediklerini vurguladı. Bir ay önce Celal Bayar Üniversitesinde, GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram tarafından İntörn Mühendislik Modeli konusunda yapılan bilgilendirme seminerinden sonra büyük bir heyetle yerinde inceleme yapmak ve sistem konusunda bilgi almak üzere hemen GAÜN’e ziyaret yapmaya karar verdiklerini belirtti. Kendi fakültelerinde öğrencilerini part-time olarak sanayiye göndererek uygulamaya başladıklarını, son bir yıldır ise Gaziantep Üniversitesi’nin uygulamasını takip ettiklerini ve ciddi bir şekilde üzerinde durduklarını vurgulayarak şöyle devam etti: “Bu nedenle rektörümüz konuya çok önem veriyor. Sadece mühendislik fakültemiz değil, 5 dekan, 5 yüksekokul müdürümüzün de burada olması bunun göstergesi. Sizin örneklerinizi uygulayarak umarım çok hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Tabii, çok güzel bir uygulama olarak GAÜN’ün intörn öğrencilerinin Manisa’daki dev sanayi kuruluşlarında da olduğunu biliyoruz. Benzer katkıları bizde de çok hızlı sağlayacağına inanıyoruz. Öncelikle bu çok güzel örneği sergilediğimiz için size çok teşekkür ediyoruz.

İNŞALLAH BİZ DE BAŞARIYLA UYGULAYACAĞIZ

İki günlük inceleme gezisinde Gaziantep Üniversitesi Kampüsü’ndeki tüm fakültelerin yanı sıra, TargeT, TTO ve Teknopark’ta incelemelerde bulunup, Organize Sanayi Bölgesi’ni de görme fırsatı bulan Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyeleri, GAÜN’den çok etkilendiklerini belirtti. Özellikle intörn mühendislik uygulaması ve üniversite- sanayi işbirliği konusunda elde edilen başarıdan çok etkilendiklerini vurgulayan CBÜ öğretim üyeleri, “Biz de Gaziantep Üniversitesi’nin yolundan giderek aynı başarıyı elde edeceğiz. Gaziantep Üniversitesi’nden alınabilecek pek çok proje var.” dedi. Kendilerine gösterilen ilgi ve konukseverlikten dolayı GAÜN yöneticilerine teşekkür eden konuk akademisyenler, “Sizleri de üniversitemizde ağırlamaktan onur duyarız” dedi. Heyet, ayrıca Türkiye’nin örnek projelerinden olan GAÜN Kongre Merkezi ve Sporium’da incelemeler de bulunarak, projeler hakkında bilgi aldı. Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyelerine 2 günlük GAÜN gezisinde Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Oğuzeli MYO Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ile İTAK (İntörn Takip Kurulu) Başkanı Doç. Dr. Ahmet tan da eşlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER