Video Haber

PKK'nın EYP tuzaklamasına 1 tutuklama

PKK'nın EYP tuzaklamasına 1 tutuklama
23-11-2016 04:47
Gaziantep

Gaziantep'te bir elektrik trafosuna PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan ve güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcı (EYP) ile ilgili gözaltına alınan 2 kişiden 1'i, tutuklandı.

 !#**v352&pl=true**#! 

!#**h10517**#!

Şahinbey İlçesi'ne bağlı Düztepe Mahallesi'nde, bir elektrik diğerinin yanındaki trafoya, piknik tüpüyle hazırlanan çuvalın içindeki el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Olayla ilgili soruşturma kapsamında 1'i çocuk, 2 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek 1'i tutuklandı, çocuk yaştaki şüpheli ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Gaziantep Valiliği'nden ise olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin önlenmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen çalışmalarda; Şahinbey İlçesi'nde PKK/KCK terör örgütünü övücü nitelikte bir adet pankart, molotof kokteyli yapımında kullanılan 32 boş cam şişe, 3 benzin depolamada kullanılan plastik şişe ve bir adet piknik tüpü üzerine hazırlanmış el yapımı patlayıcı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen patlayıcı düzenek etkisiz hale getirilmiş, olay ile ilgili biri çocuk 2 kişi yakalanmış, yakalanan şahısların adli makamlara sevki neticesinde, suça sürüklenen bir çocuk adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer şahıs ise tutuklanmıştır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER