Özel Haber

Polisi duyunca canlandı!

Polisi duyunca canlandı!
18-10-2018 05:29
Gaziantep

Karagöz Caddesi’nde Mehmet Paşa Cami önünde baygın şekilde yatan genç adam olay yerine gelen sağlık ekibinin “polis geliyor” sözünü duyunca canlandı. Olay yerinde hızla uzaklaşan genç adamın neden baygın olduğu ise öğrenilemedi.

122 ACİL SAĞLIK EKİPLERİ MEŞGUL EDİLİYOR

Mehmet Paşa Caminin önünde yer alan park alanında uzun süre baygın şekilde yattığı tespit edilen genç adama önce vatandaşlar müdahale etti. Ayılmayan genç adam için daha sonra 112 acil sağlık ekibi çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekibi genç adamın neden dolayı baygın olduğunu anlamaya çalıştı. Genç adamı ayıltamayan sağlık ekibi olay yerine polisin geldiğini dile getirince baygın adam birden canlandı. Olay yerinden hızla uzaklaşan genç adamın ardından ise sağlık ekibinde ki görevliler, “Buna benze çok sayıda olaya çağrılıyoruz. Şimdi biz burada bu adamla ilgilenirken bir başka vatandaşımız kalp krizi geçirse ne yaparız?” şeklinde sözlere imza attılar.

122 ACİL SAĞLIK EKİPLERİ ACİL HASTALAR İÇİN VAR

112 Acil Servis hattına günde 7 bin gereksiz çağrının geldiğini belirten yetkililer, “Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerimiz tüm bu hizmetleri hızlı ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için canla başla çalışırken 112 çağrı merkezine yapılan gereksiz çağrılar, arayan kişilerin doğru adres verememesi ve hasta konumunun net olarak belirlenememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi, verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu gibi nedenler, maalesef ki ambulansların vakıalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır. 112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken ücretsiz ve hayati derecede önemli bir hattır. 112 Acil Çağrı Hattı arandığı zaman, isim- soy isim, karşılaşılan sağlık sorununun tam olarak ne olduğu ve adres bilgilerinin açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi zaman kaybının yaşanmaması için son derece önemlidir. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakıalara ulaşmada geç kalınmakta veya ulaşılamamaktadır. Gaziantep’te çağrı merkezimize günlük 13 bin 472 çağrı gelmektedir. Bunların 7 bini gereksiz çağrılardır. Günlük ortalama 380 vakıaya çıkılıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını özellikle rica ediyoruz. Lütfen 112’yi gereksiz yere arayarak meşgul etmeyin” şeklinde görüş belirttiler.

Sağlık Bakanlığı tarafından toplumsal farkındalık oluşturulabilmesi ve trafikte seyreden ambulansa yol verilmesi konusunda bilgi düzeyinin arttırılması amacıyla “Yaşama Yol Ver” projesinin gerçekleştirildiğini belirten yetkililer, “ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde yol verilmesi hayati önem taşımaktadır. Trafikte ilerleyen ambulansa yol verme konusunda özen gösterilmemesi, zamanla yarışan 112 Acil müdahale ekibinin hayati tehlikesi olan hastayı zamanında tedavi merkezine yetiştirmesine engel olmaktadır. "Trafikte Seni Aşamıyoruz", "Yaşama Yol Ver" ifadelerini kullandılar.

HABER//AYSU YIKMIŞ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER