Mobil

Prof. U.T. işin neresinde?

Prof. U.T. işin neresinde?
28-04-2016 11:51
Gaziantep

Gaziantep’te 1 milyon metrekare arazinin sahte tapu işlemleriyle defalarca satıldı. Usulsüz satışla ilgili olarak adı geçen Levent Çelik’in halen Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam ediliyor. Forbes Dergisi’nin haberiyle kamuoyunda yankılanan usulsüz tapu işlemlerinde, Levent Çelik ile Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde görevli beyin cerrahı Prof. Dr. U.T. ve eşi Yardımcı Doçent H.T. arasında yaşanan para trafiği kafalarda soru işaretleri bıraktı. 

Gaziantep’te 2009 yılında ortaya çıkan tapu skandalıyla ilgili gözaltına alınan Levent Çelik daha sonra tutuklanmış ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tapu skandalına adını yazdıran Levent Çelik ile Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde görevli beyin cerrahı Prof. Dr. U.T. ve eşi Yardımcı Doçent H.T. arasında Finans, Halk ve Garanti Bankası üzerinden yapılan para transferleri kafaları karıştırdı. Levent Çelik’in, Prof U.T. ile Yardımcı Doçent H.T’nin yurt dışı seyahatlerinde bile para desteği sağladığı banka dekontlarıyla ortaya çıktı.

FORBESİN HABERİNDE ŞU İFADELERE YER VERİLMİŞTİ
Gaziantep'te yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazi, sahte tapu işlemleriyle defalarca satış gördü. Arazi yatırımı yaptığını düşünüp parayı dolandırıcıya kaptıranlar ile arazilerin satıldığından haberi olmayan ilk sahipleri dava sonucunu bekliyor. Bu tuzağa düşen Gaziantepliler sessiz kalmayı tercih ediyor, gerekçe olarak dava sürecinin devam etmesini gösteriyor olsalar da, yaşadıkları manevi çöküntü esas sebep olabilir. Zira tam 952 bin metrekare arazinin sahtecilikle el değiştirdiği bu vakanın temelinde alım-satıma aracı olan Levent Çelik duyulan -beyhude- güvene dayalı yapılan tapu işlemleri var. Handan Bayındır’ın Forbes Dergisi’nde yer alan haberine göre Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2010/21451 numaralı soruşturma dosyasına göre Levent Ç.'ten tam 66 kişi davacı. Üstelik Ç.'in dolandırdığı ileri sürülen fakat davacı olmaktan imtina eden kimi aile fertleri hariç rakam bu. 2009 ve 2010 arasında işlenen suç(lar) "Resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" diye tarif edilmiş iddianamede. Bu haliyle sıradan bir sahtecilik gibi görünse de Ç.'e hakkını teslim etmek gerekiyor. Çünkü uzun yıllarda kurup geliştirdiği dostluklar ve onların nezdinde sağladığı güven Ç.'in bu sahtecilikte tek sermayesi -ki kolay elde edilebilen bir sermaye değil.

İDDİANAMEDEKİ SUÇ TANIMI

"Sahte satıcı imzalarını taşıyan resmi senetler düzenlemek ya da herhangi bir resmi senet düzenlemeksizin sadece alıcıya tapu senedi verilmesi, bu sahte satış işlemlerini takiben kimi taşınmazların birbirinden habersiz birden fazla kişiye satışının gerçekleştirilmesi."

Kaynak: Handan Bayındır/Forbes Dergisi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER