Özel Haber

Şahinbey Lions Kulübü’nden Çifte Destek: Eğitim ve Sağlık İçin Bir Araya Geldiler

Gaziantep'te sosyal sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Şahinbey Lions Kulübü, "1-13 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Şahinbey Lions Kulübü’nden Çifte Destek: Eğitim ve Sağlık İçin Bir Araya Geldiler
18-10-2024 20:49

Şahinbey Lions Kulübü, “1-13 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Geliri eğitime yönelik kullanılacak bir kahvaltı programı düzenleyen kulüp, etkinlikte meme kanseri farkındalığını artırmaya yönelik mesajlar verdi. 

Eğitime Destek ve Farkındalık Bir Arada

Şahinbey Lions Kulübü 2024-2025 Dönem Başkanı Şükran Gözeri, etkinliğin her detayında aktif rol alarak katılımcıların takdirini topladı.  Gözeri, yaptığı teşekkür konuşmasında meme kanseri farkındalığının yanı sıra eğitime katkı sağlayan böyle bir etkinliğin düzenlenmiş olmasından büyük gurur duyduğunu ifade etti. Hem kulüp üyelerini hem de destekçileri bir araya getirerek güç birliği sağlayan Gözeri, “Bugün burada hem farkındalık yaratıyor hem de geleceğe umut ekiyoruz. Katkılarınızla hem hayatlara dokunuyor hem de eğitime destek oluyorsunuz” diyerek organizasyonun anlamını güçlü bir şekilde vurguladı.  

Gözeri konuşmasında, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Emre Yunt’un eşi Sefire Figen Yunt’a, kulüp üyelerine, önceki dönem başkanlarına ve bölge başkanı Şima Yalkın’a teşekkürlerini iletti. Ayrıca, davete katılan tüm misafirlerin desteğinin kendilerini onurlandırdığını dile getirdi.

Meme Kanseri ve Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Etkinliğin onur konuğu olan Opr. Dr. Ayfer Şen Acar, meme kanseri farkındalığı üzerine önemli bilgiler verdi. Acar, katılımcılara meme kanseriyle ilgili kontrolleri aksatmamanın önemine dikkat çekerek, "Erken teşhis hayat kurtarır" mesajını vurguladı. Ayrıca, babaannesini de meme kanseri nedeniyle kaybettiğini belirten Acar, kişisel hikayesini paylaşarak hastalığın ciddiyetini bir kez daha hatırlattı.

Acar, konuşmasında şu önemli noktalara değindi: “Bazen küçük bir hastalık bile geç teşhis nedeniyle ölüme yol açabilir. Ancak, yüksek riskli bir hastalık bile erken teşhisle hayat kurtarabilir. Meme kanseri, en kolay tedavi edilebilen kanser türlerinden biridir. Bu yüzden mutlaka yılda bir kez mamografi çektirin. Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin tedavileri daha başarılı olmakta ve yaşam kalitesi önemli ölçüde artmaktadır.”

Kadınlar İçin Hayati Mesajlar

Acar, meme sağlığının korunması için kadınların 20 yaşından itibaren düzenli olarak kendi meme muayenelerini yapmalarının önemine değindi. "Memelerin normalde nasıl göründüğünü bilmek, meme sağlığının önemli bir parçasıdır" diyen Acar, erken teşhisle başarılı tedavi şansının arttığını ifade etti. Ayrıca, tarama testlerinin önemine de vurgu yaparak, 40-69 yaş arası kadınların iki yılda bir ücretsiz olarak mamografi yaptırma imkanına sahip olduğunu hatırlattı.

Bu farkındalık ayı kapsamında düzenlenen etkinlik, hem eğitime katkı sağlarken hem de katılımcılara meme kanseri hakkında hayati bilgiler sundu. Katılımcılar, Opr. Dr. Acar’ın konuşmasından sonra ücretsiz meme muayenesi olma fırsatı da buldu.

                                               

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER