Bizim Mahalle

"Şahinbey’in en güzel mahallesi"

18-09-2015 19:53
Gaziantep

Şahinbey’in İnönü Caddesi ile Samlı Hacı Ökkeş Caddesi arasında yükselen tepenin üzerindeki Amerikan Kolej’inden adını alan Kolejtepe Mahallesi, kurulduğu günden itibaren Gaziantep’li elitlerin tercih ettiği mahallelerin başında gelmekte. Kolejtepe’nin zirvesinde çamlık alanın ortasında 1800’lü yıllarda kurulan Amerikan Hastanesi, son yıllara kadar hastane olarak hizmet verdi. Kolejtepe Mahallesi’nin ilk kurulduğu dönemden bu yana çekim merkezi olma özelliğini koruduğunu belirten muhtar Doğan Koçak, “Kolejtepe Mahallesi Şahinbey İlçesi’nin en güzel ilçesi olma özelliğini koruyor” şeklinde konuştu.

IMG_4831

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Kolejtepe Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Doğan Koçak’tan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

kimlik

Mahallenin adı: Kolejtepe

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27070

Mahallenin nüfusu: 20 bin         

Mahallenin seçmeni: 7 bin

Mahalle ve cadde sayısı: 29 Sokak ve 5 Cadde

Mahallenin muhtarı: Doğan Koçak

Kolejtepe Mahallesi’nin Gaziantep’in modern yerleşim noktalarından biri olduğunu belirten mahalle muhtarı Doğan Koçak, “İlk kurulduğu dönemlerden bu yana Kolejtepe Mahallesi her zaman çekim merkezi olma özelliğini korumuştur. Mahalleye yerleştiğim 1977 yılından bu yana Kolejtepe Mahallesi Şahinbey İlçesinin en güzel mahallesi olma özelliğini koruyor” şeklinde konuştu.

KOLEJTEPE MAHALLESİ, ŞEHİR MERKEZİ KONUMUNA GELDİ

Gaziantep’in gelişmesiyle birlikte son durak konumundaki Kolejtepe Mahallesi’nin giderek şehir merkezi konumuna geldiğini belirten Koçak, “Bu özelliğini Şahinbey Belediyesi, Şahinbey Kaymakamlığı, Nüfus ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin mahalle sınırları içerisinde taşınmasıyla daha da arttı” diye konuştu.

BEYAZLAR MAHALLESİ, KOLEJTEPE MAHALLESİ’NDEN AYRILDI

1989 seçimleri öncesinde Beyazlar Mahallesi’nin Kolejtepe Mahallesi’nden ayrıldığını belirten Koçak, “Beyazlar Mahallesi’nin ayrılmasıyla birlikte mahalle nüfusumuzda bir azalma meydana geldi. Bugün mahalle nüfusumuz 20 bin, seçmen sayımız ise 7 bin olmuştur. 1995 yılında muhtar seçildim ve 5 dönemdir bu görevi yürütüyorum. 29 sokağımız ve 5 caddemiz bulunuyor. Hoşgör, Boğaziçi, Samlı Hacı Ökkeş, Ordu ve Yakup Daleren Caddeleri mahalle sınırlarımızda yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Gültepe, Cumhuriyet, Beyazlar, Süleymanşah, Şahveli ve Bahçelievler Mahallesi oluşturuyor” dedi.

IMG_4835

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ YERİNE KÜTÜPHANE YA DA

ÇOCUK HASTANESİ YAPILMASINI İSTERDİM

Kolejtepe Mahallesi’nin eski bir yapı olduğunu belirten Koçak, “Eski ve oturmuş bir mahalle olduğumuz için yeni park yapma şansı bulunmuyor. Şahinbey Belediyesi’nin bulunduğu alan daha önce Verem Hastanesi olarak kullanılıyordu. Ben o bölgeye Çocuk Hastanesi ya da kütüphane yapılmasını isterdim. Belediye binasının inşası sırasında birçok ağaç kesildi. Sosyal Tesis alanına muhtarlık bürosu yapılacağı söylendi ama yapılmadı. Taziye evimiz henüz faaliyete geçmedi” dedi.

TEDAŞ İLE SORUNLAR YAŞIYORUZ

Alt yapı konusunda Kolejtepe Mahallesi’nde aydınlatma ile ilgili sorunlar olduğuna dikkat çeken Koçak, “Yerel seçimler öncesinde başlayan aydınlatma sorunları halen çözümlenemedi. Tedaş özelleşmesinden önce arıza ekipleri gelip arızaları gideriyorlardı. Sabah ve akşam çalışan ekipler, acil durumlarda arızaları gideriyorlardı. Özelleştirme sonrasında ekiplerin teke düşürülmesi sonucunda arızaların giderilmesi uzun zaman alıyor. Tedaş’ı arıyoruz, ekiplerin arızayı giderecekleri söyleniyor ancak gelip arızalar giderilmiyor. Sorunlarımızı iletmek için dakikalarca telefonda beklemek zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

KİLİT TAŞI ARAÇ TRAFİĞİ İÇİN UYGUN DEĞİL

Yol konusunda bazı sıkıntılar yaşandığını belirten Koçak, “Şahinbey Belediyesi eski Başkanı Ömer Can döneminde asfalt olan yollarımız, kilit taşlarıyla döşendi. Kilit taşları yapı itibariyle araç trafiğine uygun değildir. Yayaların üzerinde yürümesine uygun olarak yapılırlar. Yağmurlu havalarda da kilit taşları yerlerinden oynuyorlar. Araç trafiğinin olduğu alanlara kilit taşı yapılmamalı, araçlar bu yollarda zarar görüyorlar” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ

IMG_4836

Mahallenin ihtiyacını karşılayacak sayıda parkın bulunmadığını belirten Koçak, “Çocukların oyun alanları ve yetişkinlerin vakit geçirebilecekleri alanlarımız kısıtlı bulunuyor. Mahallemiz eski olduğu için park alanı yapabileceğimiz alanlar bulunmuyor. Mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak park alanlarının mahallemize yapılmasını istiyoruz” dedi. Eğitim konusunda hassas olunması gerektiğini ifade eden Koçak, “Mahalledeki çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. Mahallemizde Gazi İlkokulu, Cemil Karslıgil İlkokulu, Şehitkamil İlkokulu ve 19 Mayıs Lisesi bulunuyor. Eğitim konusunda sorun yaşamıyoruz” dedi.

SURİYELİ MÜLTECİ AİLELER MAHALLEMİZDE İKAMET EDİYORLAR

Mahalle genelinde yaşayan vatandaşların daha çok dışarıdan göç ile gelenlerden oluştuğunu belirten Koçak, “Kolejtepe’ye ilk yerleşimler Gaziantep’in yerlisi olan vatandaşlar tarafından yapılmıştı. Zamanla bu insanlar Karataş, İbrahimli gibi yeni yerleşim yerlerine taşındılar. Onların gitmesinin ardından dışarıdan göç ile kentimize gelen vatandaşlar mahallemize yerleşmeye başladılar. Suriye’deki iç savaşın ardından ülkemize sığınan Suriyeli Mülteciler, Kolejtepe Mahallesi’nde de yerleşmeye başladılar. Şuanda mahallemizde 100 Suriyeli aile ikamet ediyor. Her bir aile oldukça kalabalık oldukları için tam olarak kaç kişi olduklarını tespit edemiyoruz” şeklinde konuştu.

APARTMANLARIN DEMİR KAPILARI ÇALINIYOR

IMG_4838

Mahalle’de hırsızlık olaylarının var olduğunu dile getiren Koçak, “Bazı dönemlerde hırsızlık olayları yaşanıyor. Vatandaş bürokrasiden dolayı şikayetçi olmak istemiyor. Bu nedenle yaşanan küçük hırsızlık olayları emniyet birimlerine bildirmekten kaçınıyorlar. Hırsızlıklarla ilgili bir başka sorun ise apartmanların demir bahçe kapılarının çalınması oluyor. Pek çok apartmanın bahçe kapısının yerinden sökülerek çalındığı bilgisini alıyoruz. Hırsızlık olaylarının önlenmesi için mahalleye Mobese kameraları yerleştirilmesini ve emniyet birimlerinin mahallemizdeki önlemlerini daha da arttırmasını istiyoruz” diye konuştu.

ELEKTRİK KABLOLARI YER ALTINA ALINMALI

Elektrik kablolarının yer altına alınması gerektiğini belirten Koçak, “Mahallemizin ve şehrimizin güzel bir görünüme kavuşması için elektrik kablolarının yer altına alınması gerekiyor. Tedaş özelleştirilmeden önce müracaatta bulunduk. Özelleştirmenin ardından herhangi bir çalışma yapılmadı. Konuyla ilgili yeniden bir başvuru yapacağız” ifadesini kullandı. AYHAN DUMAN

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER