Kent içi toplu ulaşım planlamasında önemli bir yere sahip olan GAZİRAY projesinde artık sona geliniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ve ekibini hecanlandıran proje tamamlandığında kentte günlük 360 bin yolcunun taşınması hedefleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Günlük 4 bin işçi servisinin taşıyıp 200 bin kişinin çalıştığı bir OSB var. Servislerle taşıma bize yakışmıyor. Zaman değişti. İnsanların duasını aldığımızda bunu başaracağız" diye konuştu.
GAZİANTEP'E YAKIŞIR PROJE
Gaziantep’in ulaşımını büyük oranda rahatlatacak ve kentin metropol kimliğine yenilik kazandıracak GAZİRAY Projesinde artık sona geliniyor. Proje Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliğinde gerçekleştirildi. 2.3 milyar liralık dev bir yatırım ve şehir merkeziyle 2 sanayi bölgesini birleştirerek trafiğe nefes aldıracak. GAZİRAY için yapılan setlerin üretimin maliyeti 47 milyon Euro. İşletme hızı 120 kilometre olan 4 araçtan oluşacak tren seti toplamda bin yolcu taşıyacak. GAZİRAY Projesi, kent merkezi ile şehrin tüm organize sanayi ve GATEM bölgelerini Doğu- Batı aksında birbirine bağlayıp 25 kilometrelik raylı sistem banliyö hattı olarak vatandaşa hizmet verecek. İşletme hızı 120 kilometre olan 4 araçtan oluşacak tren seti toplamda bin yolcu taşıyacak. 16 adet istasyona sahip olan GAZİRAY Banliyö projesine bağlı 3 adet ana istasyon ile hızlı tren yolculuğuna da imkan verilecek. Türkiye’nin yerli ve milli banliyö treni olarak nitelendirilen GAZİRAY’ın şehir içi ulaşımda günlük 360 bin kişi taşıması hedefleniyor.
"HER İMZA BİR BAŞARI NİTELİĞİNDE"
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, her imzanın bir başarı ve sonuç niteliği taşıdığını aktararak, GAZİRAY Projesi’nde Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere merkezi yönetimin büyük bir desteğinin olduğuna vurgu yaptı. Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ankara’da bütün sorunlarımız ivedilikle nihayete eriyor. Bu bir tramvay çalışması değil. Büyük bir tasarım ve AR-GE merkezi var. Bütün Meclis birleşip Ankara’ya gittik. İslam Kalkınma Fonu’nda işlerin hızlanması için hazine garantisi gerekiyordu. Cumhurbaşkanımıza giderek işlerimiz çözdük. Nerede takıldıysak Adalet Bakanımızın öncülüğünde işlerimiz çözüldü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın da mühendisliğine, pratikliğine ve belediyeciliğine çok güveniyoruz. Bugün bunu çevreci, konforlu ve güvenli bir ulaşım ağı için yapacağız. Günlük 4 bin işçi servisinin taşıyıp 200 bin kişinin çalıştığı bir OSB var. Servislerle taşıma bize yakışmıyor. Zaman değişti. İnsanların duasını aldığımızda bunu başaracağız. Şuna inanıyorum ki bu işler bittiğinde, zaman ve ömür tükendiğinde rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın iddiasını, rahmetli Turgut Özal’ın ufkunu gerçekleştirmiş olacağız. Daha önemlisi Cumhurbaşkanımızın ‘Ya duracağız ya öleceğiz’ dediği duruşu burada imzalamış olacağız. Bizler Şahinbeylerin, Şehitkâmillerin torunlarıyız. Evlatlarımız bizimle övünecek. Büyük bir gayretle bu işi yaptık ki Ulaşım A.Ş. başta olmak üzere bütün ekip çalıştı. Bu altyapı ve ekip olmasaydı bunu başaramazdık.”