Ekonomi

SANKO’dan yerli otomobile destek

SANKO’dan yerli otomobile destek
25-10-2015 10:03
Gaziantep

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, bireylerin ve kurumların sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Konukoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü’nce Konya’da düzenlenen, “1’nci Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi” kapsamındaki, “Sosyal Sermaye” konulu oturuma konuşmacı olarak katıldı.

Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü’nün de katıldığı toplantıda, SANKO Holding kurumsal tanıtımı ve Onursal Başkan Konukoğlu’nun özgeçmiş görseli izlendi.

Hayat hikayesini her izlediğinde geldiği nokta itibarıyla hep aynı heyecanı duyduğunu belirten Konukoğlu, “Her seferinde de kendime sorarım bu başarıyı ben mi sağladım? Bu noktaya elbette ki, kolayına varmadım. 5 dakikada özetlendiği kadar kolay olmadı. Kardeşlerimle el ele vererek bu başarıyı sağladık” diyerek sözlerine başladı.

ÇOK ÇALIŞIN, EMPATİ KURUN, MARKALAŞIN

Hiçbir başarının tesadüf olmadığını, çok çalıştığını ve çalışmaya devam ettiğini anlatan Konukoğlu, “Çok çalışın, çok çalışın, çok çalışın. Kardeşlerimle beraber gecemizi gündüzümüze kattık. Babamızdan devraldığımız işletmelerin üzerine kurulmadık, onları büyüttük. Biraz önce görselde gördüğünüz o dev yatırımlar yapılırken, evimizde değil şantiyelerde yatarak, o anları yaşayarak başardık” diye konuştu.

Hangi konuda olursa olsun, başarılı olmak için mutlaka empati kurulmasının önemine değinen Konukoğlu, “Empati kurmayı öğrenirseniz, size yapılmasını istemediğinizi siz de başkasına yapmazsınız. Karşınızdakini anlamaya başlarsınız. Bunu başarırsanız bir ve beraber olmayı öğrenirsiniz” ifadelerini kullandı.

Kurumlar için öncelikli hedefin markalaşmak olduğunu ifade eden Konukoğlu, markalaşmayı, “ürettiğiniz ürünü sahiplenme, sattığınız ürünün arkasında durmak ve sahipleneceğiniz, arkasında duracağınız kalitede üretim yapmak” olarak tanımladı.

SOSYAL SORUMLULUK

Ailesinin ve SANKO’nun sosyal sorumluluk anlayışı ve uygulamalarına değinen Konukoğlu, paylaşmayı bilmeyenin mutlu ve başarılı olamayacağına vurgu yaptı. Sosyal sorumluluk kapsamında Sani Konukoğlu Vakfı aracılığı ile gerçekleştirdikleri çalışmalara değinen Konukoğlu, “Şimdi söyleyeceklerimi övünmek amacıyla değil imkanı olanları heyecanlandırmak, paylaşma bilincinin gelişime katkı sağlamak için dile getireceğim. Her yıl 35 bin aileye gıda, 10 bin öğrenciye kırtasiye, 10 bin öğrenciye kıyafet yardımı yapıyoruz. Her yıl bin 500’ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyoruz. 3’ü fakülte binası, birisi tekstil uygulama ve araştırma merkezi olmak üzere 21 okul, 11 cami yaptırdık. İnşallah yardımları yapmaya devam edeceğiz, okul ve camilerin yenilerini yaptıracağız.

Bunlar ilk anda aklıma gelenler. Aklıma gelmeyenleri bir kenara bırakıyorum. Bunları yaparken Allah’a şükür varlığımız azalmıyor, artıyor. Kazancımızın hayır hizmetlerini, malımızın zekatını eksiksiz yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Çok şükür malımız azalmadı. Zekatı kabartma tozuna benzetirim. Nasıl ki, kabartma tozu karıştırmazsanız hamur kabarmazsa, zekatını vermezseniz kazancınız, malınız artmaz. Milletçe hayır işlerini ve zekat vermeyi layıkıyla yaparsak, bugünden çok daha iyi oluruz” dedi.

YÖNETİCİLERE VE ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER

Dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan Konukoğlu, yöneticilerin kızgınlıkla kırgınlığı birbirine karıştırmaması gerektiğinin altını çizdi.

“Çalışma ortamı güllük gülistanlık değildir. İşin zorlukları dolayısıyla zaman zaman tepkiler, kızgınlıklar olabilir. Ama bu tamamen işin zorluklarındandır” diyen Konukoğlu, yöneticilerin kızgınlıklarını mümkün olan en kısa sürede unutması ve hoşgörülü olması gerektiğine dikkati çekti.

Öğrencilere de seslenen Konukoğlu, eğitimi üst düzeyde almaları ve “bir dil bir insan, iki dil iki insan” anlayışıyla mutlaka en az bir yabancı dil öğrenmelerini istedi.

İş başvurusuna düzgün kıyafetle gelen, görüştüğü kişi otur demeden oturmayan ve sorulara net yanıtlar verenlerin büyük avantaj sağlayacağını kaydeden Konukoğlu, işe girdikten sonra ise bireyin kendisini “o işin çırağı” kabul ettiği sürede öğrenebileceğini, iş ortamındakilerin kendisiyle bilgi paylaşımında bulunacağını anımsattı.

“YERLİ OTOMOBİLİ DESTEKLİYORUM”

Katılımcıların yerli otomobile ilişkin yönelttiği soruya, “Yerli otomobil için adım atıldı. Hem de çok güçlü bir adım. El iyisi olmaktan vazgeçelim. Herkes çamur atıyor. Bize düşen hortumu musluğa takıp, o çamurları yıkamak olmalı. Hükümet ve TÜBİTAK çok önemli destekler veriyor. Bunu değerlendirelim” yanıtını verdi.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Bu arada konuşmasını bitirip yerine geçmek isteyen Konukoğlu, Gaziantep yöresinin “Haşıl” türküsü eşliğinde sahneye getirilen doğum günü pastası sürprizini yaşadı. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü ile birlikte doğum günü pastasını kesen Konukoğlu, doğum günü etkinliği dolayısıyla teşekkürlerin sundu.

Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, günün anısına Konukoğlu’na çeşitli armağanlar takdim ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER