Gündem

“Sayı arttırılmalı”

“Sayı arttırılmalı”
11-10-2015 08:49
Gaziantep

CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, şiddet gören kadınların ilk durağı olan Kadın Sığınma Evleri’nin artırılması gerektiğini söyledi.

EĞİTİMSİZLİK VE İSTİHDAM SORUNU TETİKLİYOR

Kadına hak ettiği değerin verilmediğini savunan Peri, şiddetin önüne geçmek için kadının eğitim düzeyinin artırılması ve istihdamda daha fazla yer bulması gerektiğine dikkat çekti. Kadına yönelik şiddetin gerek Türkiye’nin, gerekse Gaziantep’in kanayan yarası olduğunu belirten Peri, “Ne yazık ki, bugüne kadar kadın korunamamış ve hak ettiği değeri alamamıştır. Ülkemizde her beş kadından biri şiddete maruz kalmakta, her gün 1 kadın cinayete kurban gitmektedir. Şiddetle, eğitimsizlik ve istihdam arasında güçlü bir bağ vardır. CHP iktidarında bu iki konuya çözüm bulacağız” dedi.

SAYI ÇOK YETERSİZ

Şiddet gören kadınların çareyi sığınma evlerine yönelmekte aradığını belirten Peri, “Sığınma evleri ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir yer tutmaktadır. Ancak, şiddet gören kadınların adresi olarak bilinen sığınma evlerinin sayıları yetersizdir. Devletimizin acil olarak sığınma evi sayısını artırması lazımdır. CHP iktidarında bu sorunu çözmeye kararlıyız. Kadına şiddet konusunda çok detaylı çalışmalar yapıldı. 1 Kasım sonrası bu sorunu çözmek için düğmeye basacağız. Öncelikle kadın sığınma evi sayısını artıracağız. Milletvekili seçilmem halinde bu konuda hemen bir çalışma başlatacağım” diye konuştu

EKONOMİK ÖZGÜRLÜK OLMALI

Peri, kadınların ekonomik olarak özgürlüklerinin mutlaka kazandırılması gerektiğine dikkat çekti. Peri, “Bugün çalışma ortamına baktığımızda kadın sayısı çok yetersiz. Çalışanların büyük bölümü de ucuz işçi olarak işe alınıyor. Ya tehgaztar ya sekreter olarak. Kadınlara daha fazla güvenip iş vermeliyiz. Yetki vermeliyiz. Kadın ekonomik özgürlüğünü kendi eline alırsa, eğitim seviyesini yükseltirse, şiddet konusunda da önemli bir adım atılır. Tamamen bitmeyebilir. Ama en asgariye iner. Birçok kadın şiddet gördüğü halde ekonomik nedenlerle o şiddete maruz kalmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

HER YAŞTAN MAĞDUR VAR

Kadınların eğitim olanaklarından yararlanamamasının şiddeti doğurduğunu belirten Peri, “Şiddet gören kadınlara baktığımızda her yaştan olan var. 15 yaşında veya 60 yaşında. Kadına şiddetin yaşı yok. Aile zoruyla evlendirilen, çocuk veya genç yaşta evlendirilen, ya da ailenin izni olmadan kaçarak evlenen kadınlar şiddet görmektedir. Ailenin, girdiğin yerden kefeninle çıkarsın anlayışı, kadının gidecek bir yeri olmayışı, ailenin şiddet gören kadına kol kanat germemesi şiddeti doğurmaktadır. Ülkemizin kanayan en büyük toplumsal yarası olan çocuk gelinlerin olması şiddet ortamına zemin hazırlamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER