ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NDEN ÖNEMLİ KÜLTÜR-SANAT YATIRIMI
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’na ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Fadıloğlu, “Amacımız; Gaziantep’te nitelikli ve yaşayan bir mekan elde edebilmek” dedi.
GAZİANTEP’TEKİ SANAT MERKEZİ EKSİKLİĞİ GİDERİLECEK
Şehitkamil Belediyesi, Türkiye’nin ve bölgenin en önemli organizasyon adreslerinden biri olan Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nin ardından şimdi de ilçeye bir sanat merkezi kazandırmak için kolları sıvadı. Kurumlar arası işbirliğine önem veren Şehitkamil Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi ile birlikte ilçeye önemli bir kültür-sanat yatırımı daha kazandırmaya hazırlanıyor. Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması ile ulusal çapta bir proje oluşturmayı hedefleyen Şehitkamil Belediyesi, uzun yıllardan sonra kamu eliyle ulusal bir mimari yarışması düzenleniyor. Şehitkamil Belediyesi, düzenlediği yarışma sonrasında Gaziantep’te yaşanan sanat merkezi eksikliğini giderecek.
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ SANAT MERKEZİ
Projenin yarışma yolu ile yapılmasındaki amaç; kültür, sanat, bilim ve çevre değerlerinin çok sayıda seçenekten ekonomik, işlevsel ve yenilikçi çözümlerin seçilmesine uygun ortam sağlamak. Projede 1. olana 50 bin TL, 2. olana 40 bin TL, 3. olana 30 bin TL ödül verilecek. Yarışma 14 Haziran 2016 günü saat 17.00’da sona erecek. Proje hakkında ayrıntılı bilgi Şehitkamil Belediyesi resmi internet sayfasından elde edilebilecek.
YOĞUN KATILIM OLDU
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Amaçlarının nitelikli ve yaşayan bir mekan elde edebilmek olduğunu kaydeden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, sembol olacak bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Yapılan yarışmaya yoğun bir talep olduğunu kaydeden Başkan Fadıloğlu, “TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi ile birlikte başlatmış olduğumuz yarışma devam ediyor. Geçen hafta itibariyle proje noktasındaki soruları aldık. Bunlarla ilgili cevaplar yazıldı, süreç devam ediyor. Amacımız; Gaziantep’te nitelikli ve yaşayan bir mekan elde edebilmek. Bu konuda da yerel unsurlara bağlı kalmadan ulusal ölçekte bir yarışma düzenledik. Şuana kadar Türkiye’nin her noktasından yoğun bir katılım olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
SEMBOL BİR YAPI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Ulusal çapta bir yarışma düzenlemenin heyecan verici olduğunu belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Böyle bir yarışmanın Gaziantep’te yeniden yapılıyor olması, bir heyecan uyandırdı. En son Gaziantep Hükümet Binası yarışma projesiyle yapılmıştı. Ondan sonra bir yarışma projesi gerçekleşmemişti. Biz, hem katılımcılığı arttırmak hem de daha farklı fikirleri ortaya koyabilmek adına bir çalışma yapmaya çalıştık. Yarışmanın jürisinin de şehir dışından ve bu konunun üstadı şahıslar tarafından yapılıyor olması da ayrıcalıklı bir olay. Bizim buradaki amacımız hem içerdeki fonksiyonları kazanabilmek hem de dışıyla ilgili olarak da sembol bir yapı olmasını sağlamak. Şehrimize gelen vatandaşlarımızın önünde resim çektirebileceği veya ‘benim mutlaka bu mekanı görmem gerekir’ diyeceği bir çalışma olmasını istiyoruz. Umarım yarışma sonuçlandıktan sonra da bu projeyi en kısa sürede hayata geçiririz” ifadelerini kullandı.