Gündem

Siber Saldırılar HKÜ'de masaya yatırıldı

Son yıllarda giderek artan bir problem olarak önemli zararlara yol açan sanal saldırılar...

Siber Saldırılar HKÜ'de masaya yatırıldı
20-03-2017 08:58
Gaziantep

Son yıllarda giderek artan bir problem olarak önemli zararlara yol açan sanal saldırılar, Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) tarafından düzenlenen Hackathon'da masaya yatırıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), siber güvenlikalanında uzmanlaşmak isteyen mühendislik fakültesi öğrencilerine, siber savunma ve siber güvenlik alanlarında farklı bakış açısı, grup çalışması kültürü, zaman yönetimi becerileri kazandırmak amacıyla faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda öğrencilere mesleki yönden yeterlilik kazandırmak için KALİTTO tarafından “Hackathon – Siber güvenlik 2017 Organizasyonu” düzenlendi.

14 DDOS Saldırı Programı Üretildi

HKÜ Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen Hackathon’da öğrenciler tarafından DDOS (Distributed Denial of Service Attack) adı verilen saldırılara karşı savunma yöntemleri geliştirildi. 36 saat süren Hackathon’da 28 kişilik 4 farklı grup oluşturuldu. DDOS saldırıları ve savunma teknikleri geliştirmek için çalışan grup üyeleri tarafından 14 DDOS saldırı programı üretildi. Testler sonucu 3 program başarılı olarak değerlendirildi.

“Siber Saldırılar Bilgisayar Sistemlerini Tehdit Ediyor”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan HKÜ Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlisi Ali Emre Öztürk, DDOS saldırılarının bilgisayar sistemlerine yoğun ağ paketleri göndermek suretiyle sistemleri bir süreliğine kullanılamaz hale getirdiğini belirtti.

Siber saldırılan hakkında bilgi veren Araştırma Görevlisi Öztürk: "Günlük yaşantımızda kullanılan sistemlerin çoğu bilgisayar ağı altyapılı sistemler olduğundan dolayı bu saldırılar sistemlerin kullanılamaz hale gelmesiyle birlikte vatandaşların günlük yaşantılarını doğrudan etkilemektedir. Bu saldırı tekniği ile bankalar, haberleşme sistemleri, e-devlet işlemleri gibi bilgisayar sistemleri bir süreliğine kullanılamaz hale getirilebilir. Bu programın amacı; siber güvenlik alanında farkındalığın arttırılması ve DDOS saldırı ve savunma yöntemleri geliştirmektir. Üniversitemiz, benzer Hackathon'lar organize ederek günümüzün popüler problemlerine çözümler aramaya ve bu sayede öğrencilerimizi iş dünyasına en iyi biçimde hazırlamaya devam edecektir" dedi.

Hackathon Nedir?

1990’larda ortaya çıkmış olan Hackathon, maraton ve hack kelimelerinin harmanlaştırılması ile oluşan bir kavramdır. Ortak bir konuya ilgi duyan genellikle bilgisayar programcılarının belirli bir sürede kendilerine verilen konu ile ilgili yoğun bir şekilde yazılım projelerinin geliştirilmesi amacıyla diğer takımlar ile rekabet içerisinde bulunduğu bir olaydır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER