Mobil

‘Su mu sıkıyorsunuz?’

‘Su mu sıkıyorsunuz?’
17-05-2016 09:01
Gaziantep

Kent genelinde sivrisinek ve üvezden geçilmiyor. Havaların erken ısınması karşısında ilaçlama çalışmalarını sürdüren ekiplerin sinek ve haşereyle mücadelede kullandığı yöntem merak konusu oldu. Sivrinsek ve üvez karşısında çaresiz kalan vatandaşlar yetkililerin ilaçlama konusunda daha titiz çalışmasını istediler.

Park bahçeler başta olmak üzere kentin birçok mahallesinde sivrisinekle mücadelede yetersiz kalındığına dikkat çeken vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesinin ilaçlama işinde yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Mayıs ayının ortasındayız ama sinek belasıyla Nisan ayının başından beridir uğraşıyoruz. Yolda yürüyemiyor, bir ağacın altından geçemiyoruz. Sivrisineğin yanı sıra üvezden geçilmeyen bir kentte yaşamak zorunda kaldık. İlaçlama işini yapanlar gerçekten ilaç mı yoksa su mu sıkıyorlar anlamış değiliz” diye konuştular.
“SİNEKLE MÜCADELEDE İLÇE BELEDİYELERİ ETKİN OLMALI”
 Sivrisinek, üvez ve karasinekle mücadelede geçmiş yıllarda olduğu gibi ilçe belediyelerin etkin bir şekilde görev üstlenmesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Geçmiş yıllarda sinekle mücadelede ilçe belediyelerimiz etkin yol üstleniyorlardı. Büyükşehir Belediyesi sinekle mücadele işini tek başına üstlenmesinin ardından kent genelinde sinek ve haşereyle mücadelede sınıfta kalındı. Yürüdüğünüz yerde, evinizin balkonunda veya damında otururken sineklerle yaşamak gibi bir zorunluluğumuz yok. Bu nedenle en kısa sürede bu mücadele ilçe belediyelerine verilmeli. Bu yazı sineksiz bir şekilde geçirmek istiyoruz ama görünen o ki daha şimdiden sineklerin esiri durumuna düştük” şeklinde konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER