Gündem

Sürdürülebilir Malzeme Kongresi Gaziantep'te Devam Ediyor

Gaziantep, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Malzeme ve Polimer Kongresi'ne (ISCMP 2024) ev sahipliği yapıyor. Kongrede, sürdürülebilir malzeme ve polimer teknolojilerindeki yenilikler, bilim insanları ve sanayi temsilcileri tarafından ele alınıyor.

Sürdürülebilir Malzeme Kongresi Gaziantep'te Devam Ediyor
12-10-2024 07:48

Gaziantep'te bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Malzeme ve Polimer Kongresi (ISCMP 2024), 10 Ekim'de açılış konuşmalarıyla resmi olarak başladı.

13 Ekim tarihine kadar sürecek kongrede, sürdürülebilir malzeme ve polimer teknolojileriyle ilgili en son gelişmeler ve yenilikler ele alınacak. Kongre, yarın düzenlenecek olan şehir gezisi ile sona erecek. Kongre boyunca alanında uzman bağlantılar, sürdürülebilir kurallar, polimer bilimindeki gelişmeler ve sanayi-akademi birliği üzerine sunumlar yapılacak. 

Bugün programda Gaziantep Üniversitesi'nden Sibel Bayıl Oğuzkan “Endüstride Yeşil Dönüşüm” konulu sunumun davetli konuşmacısı olacak. Oğuzkan, endüstride çevre dostu ürünlerin nasıl hayata geçirilebileceğini ayrıntılarıyla aktaracak.

Ayrıca plastiklerin geri dönüşüm teknolojilerinden, polimerik malzemelerden biyomedikal uygulamalara kadar geniş bir yelpazede konular ele alınacak.

Gaziantep Üniversitesi'nden Hidayet Mazı, ISCMP 2024 kongresinde “Süper Absorban Polimerler ve Yeni Uygulama Trendleri” başlıklı sunumuyla programda yer alacak. Polimer teknolojisindeki gelişmelerin yanı sıra, bu tür malzemelerin çeşitli endüstrilerde nasıl bir araya getirileceği ve sürdürülebilirlik perspektifinden seçenekleriyle paylaşacak. Bu fırsat, bilim insanları ve tedarikçinin profesyonellerinin süper absorban polimerler hakkında bilgi edinmelerini sağlayacak. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER