Asayiş

Sürücülere Ceza Yağdı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 Temmuz 2024 tarihinde drone destekli bir denetim gerçekleştirdi.

Sürücülere Ceza Yağdı
04-07-2024 12:51

Kent genelinde trafik güvenliğini artırmak amacıyla yapılan denetimlerde, kurallara uymayan sürücüler tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Denetimlerde, özellikle hız limitlerini aşan, trafik işaret ve işaretçilerine uymayan, emniyet kemeri takmayan ve cep telefonu kullanarak araç kullanan sürücüler hedef alındı. Drone kullanımı sayesinde, araç içindeki sürücü davranışları daha detaylı bir şekilde incelenebildi ve ihlaller anında tespit edilerek cezalar kesildi.

Yapılan denetimlerde, toplamda 47 araç ve sürücüsüne 294.578 TL tutarında cezai işlem uygulandı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, trafik denetimlerinin kent genelinde sürekli olarak devam edeceğini ve trafik kurallarına uymayan sürücülere karşı daha sıkı önlemler alınacağını belirtti.

Emniyet yetkilileri, trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların önlenmesi amacıyla vatandaşlara kurallara uyma çağrısında bulundu. Ayrıca, denetimlerin sadece ceza kesmek amacıyla değil, aynı zamanda sürücülerin bilinçlendirilmesi ve trafik kültürünün geliştirilmesi amacıyla yapıldığı vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER