MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, düzenlediği basın toplantısında uyuşturucu kullanımının arttığına dikkat çekti. Taşdoğan, toplumda kullanılan antidepresan ilacının giderek artmasını, “Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan verilere göre, son 5 yıla ait antidepresan ve benzer özelliklerdeki ilaçların kutu bazında tüketim miktarları da dikkat çekici. Son 5 yılda tüketilen toplam ilaç ise 211 milyon 577 bin 20 kutu oldu. Bu durum ruh sağlığının suç eğilimini artırmaktadır” şeklinde yorumladı.
“UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI TÜM ÖNLEMLERE RAĞMEN DÜŞTÜ”
MHP İl Başkanı Taşdoğan, polisin uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarının artarak sürdürdüğünü anlattı. Uyuşturucuyla mücadelede rakamlara dikkat çeken Taşdoğan, “Bilindiği üzere uyuşturucu kullanım yaşı 10, uyuşturucudan ölüm yaşı 12’ye düştü. Uyuşturucu kullanımının yuvarlanan bir kartopu gibi sürekli büyüdüğü ortadadır. Son on yılda, yeterli sayıda uyuşturucu ile mücadele merkezi açılmadı, uzman personel yetiştirilmedi. Dahası ise, var olan bazı merkezler kapatıldı. Gaziantep’te 2009 ve 2013 yıllarında yapılan operasyonlarda 5 bin 57 olay meydana gelirken, 9 bin 253 şüpheli gözaltına alındı ve bunların 7 bin 324’ü serbest bırakıldı. Uyuşturucu ile mücadelenin acil müdahale kısmı Sağlık Bakanlığına bağlı, AMATEM’lere bağlı. Rehabilitasyondan sorumlu olan ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Bu kurumların çalışma ve projelerini artırması için gereken destek ne ise vermeye hazırız. Bu illetten evlatlarımızı uzak tutamadığımız her zaman bizim için vicdan azabına dönüşmektedir” şeklinde konuştu.
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TERÖRLE MÜCADELE İLE EŞ DEĞERDEDİR”
Uyuşturucu ile mücadeleyi terörle mücadele kadar önemsediklerini anlatan Taşdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“MHP olarak uyuşturucu ile mücadeleyi, terörle mücadele ile eş anlamda görüyoruz. İkisini arasında bağlantı olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda doğru yapılan şeylere destek oluyoruz. Yapılmayan şeyleri de muhalefet olarak söylüyoruz, sorumsuz kalmıyoruz. Bu konuda Ülkü Ocaklarımızın bir projesi var. Bu konuda Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin, “Asil Kanını Kirletme” projesi kapsamında, bilgilendirme toplantıları, bağımlıları yenide hayata kazandırma konusunda çalışması yapılacak. Uyuşturucu ile ilgili en önemli kısım; “Benim çocuğum yapmaz!” demekten vazgeçmek gerekiyor. Uyuşturucuya ulaşmak kolaylaştı, emniyet güçlerinin uyuşturucuya ulaşımı engelleyici çalışmalarını da ilgiyle takip ediyoruz. İç İşleri Bakanının bu konuda ki tutumu ve kararlılığı hoşumuza gidiyor.”
“ŞİDDET OLAYLARINDA Kİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKİCİ”
Taşdoğan kentte artan asayiş olaylarına da dikkat çekerek, “Cinayet sayılarının, asayiş haberlerinin sayısı hat safhaya ulaşmıştır. Şehrimizde olaysız, cinayetsiz gün kalmamıştır. Türk toplumunun yaşadığı sorunların en temel göstergesi, suça yönelme oranları ve sağlık problemlerindeki artış. Araştırmalar ekonomik sıkıntıların ve zor yaşam koşullarının bu iki vakayı Türkiye'de git gide artırdığını gösteriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan verilere göre, son 5 yıla ait antidepresan ve benzer özelliklerdeki ilaçların kutu bazında tüketim miktarları da dikkat çekici. Son 5 yılda tüketilen toplam ilaç ise 211 milyon 577 bin 20 kutu oldu. Bu durum ruh sağlığının suç eğilimini artırmaktadır. Bu konuda da ciddi çalışmalar yapılmalı ve asayiş olaylarını azaltmak için toplumumuzu sık sık bilinçlendirmeliyiz. İleri de tıpkı uyuşturucu gibi ülkemizin ve şehrimizin başına büyük bir sorun olarak tırmanan şiddet ve asayiş olayları gelecektir” dedi.
“KAMU HASTANELERİ UYGULAMASI YANLIŞTI”
Taşdoğan konuya ilişkin açıklamasında, “Sağlık Bakanlığındaki yapılanma değişikliği doğrudur. Kamu Hastaneler Birliği yanlış bir projeydi. Israrla muhalefet etmiştik, Kamu Hastaneleri Birliği hem yerli medikal üreticilere hem de hizmet sunumu açısından sıkıntılı bir uygulamaydı. Bundan vazgeçilerek, yeniden hastane müdürlüğü sistemine dönülmesi doğrudur. Bu anlamda Gaziantep’te de yeni yapılanma gereği yeni görevlendirme yapıldı. Kendilerini de takip ediyoruz” diye konuştu.
“GENEL BAŞKANIMIZ GEREKENİ SÖYLEDİ”
2019’de yapılacak seçimlere ilişkin Ak Parti ile MHP arasında sürdürülen ittifak görüşmelerine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Taşdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, pazartesi günü basın ile buluşmasında gerekli tüm açıklamaları yaptı. Ardından Salı günkü Grup Toplantısında da açıklamalarını yaptı. Artık Türkiye yeni bir döneme girdi, bu yeni dönemde Devlet Beyin sözünün üzerine söz olmaz. Söylenecek her şeyi Devlet Bey söyledi. 2019 seçimleri ile ilgili genel başkanların bir ittifak çalışması var. Genel Başkanımızın dediği gibi, “İttihat çalışması” değildir. MHP’nin erken destek açıklaması tuhaf kaçmıyor. MHP 8-9 Şubat 1969 yılında Adana’da kuruldu. Yakında 49’uncu yılını kutlayacağız. 49 yıllık bir parti tahmin edersiniz ki, nasıl strateji geliştireceğini biliyordur. Bizim de ülkenin geleceğiyle ilgili, Sayın Genel Başkanımız; doğru zamanda, doğru yerde karar verme konusunda, Türk siyasetinin zirvesinde olduğu için bunun bir yanlış zamanlama olduğunun eleştirisi doğru bir eleştiri değildir.”
“OĞUZELİ BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMALARINDAN GURUR DUYUYORUZ”
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taşdoğan “başarılı belediye hangisi” şeklinde bir soru üzerine, “Evet, Gaziantep’te başarılı bulduğum belediye var. Bu belediye Oğuzeli Belediyesidir, çok zor şartlar altında hizmet veriyor. Büyükşehir Yasası, yanlış bir yasaydı, MHP olarak bu yasaya muhalefet etmiştik. Büyükşehir Yasası’nın azizliğine uğrayan ve Büyükşehir’e rağmen Oğuzeli’nde hizmet üretebilmek büyük bir başarıdır. Oğuzeli’nde hizmet üreten Belediye Başkanımız Mehmet Sait Kılıç’ı ilgiyle takip ediyoruz. İlçe Belediyesine gelen bütçenin yüzde 45’i direkt olarak Büyükşehirlere geçiyor. Dolayısıyla kısıtlı bir bütçeyle, kısıtlı imkanlarla Oğuzeli’nde mucize yaratan Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. En başarısız Belediyeler ise; Türk Milliyetçilerinin olmadığı her belediye başarısızdır” dedi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINDA VATANDAŞ ŞİKAYETLERİ ALIYORUZ”
Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, “Kamulaştırmaların yapıldığı alanlarda çok fazla sorun var. TOKİ diye vatandaşların bildiği Kentsel Dönüşüm Projelerindeki bir takım uygulamalarla ilgili çok fazla şikayet var. Dönüşümler yapılırken, mutlaka ve mutlaka kardan uzak durulmalı, kurum ve kuruluşlar özel sektör işletmesi değildir. Millete hizmet yerleridir, bu anlamda şikayetler var. Ücretlerin kendi arsaların ve dairelerin daha pahalı olduğuna dair şikayetler var. Yaşam alanlarının kalitesiyle ilgili şikayetler var. Bu şikayetleri her şey yolunda giderse; 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinden önce çok ayrıntılı bir şekilde konuşacağız” dedi.
“İYİ PARTİ’YE HER PARTİDEN OLDUĞU GİBİ MHP’DEN DE KATILIM OLUYOR”
Taşdoğan İyi Parti’ye geçişlere ilişkin olarak, “Partimizden istifa ve katılım oluyor. Kamu görevlerine atanan, işlerinin yoğunluğu nedeniyle ayrılanlar, şehrimizden ayrılanlar var. Tabii ki başka partilere geçen arkadaşlarımız da var. Gidenle geleni karşılaştırmak gerekiyor. Kasım 2016’da Gaziantep genelinde 264 kişi vardı. Katılım oranımız ise 2 bin 274 kişiydi” şeklinde konuştu.