Tepebaşı Mahallesi’nde yer alan eski iplik fabrikası harabe görüntüsü ve çürüyen duvarları nedeniyle tehlike yaratıyor. Çökmelerin yaşandığı eski fabrikadan duvarlardan sarkan taşlar vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor.
VATANDAŞLAR TEDİRGİN
15 yılı aşkın süredir atıl durumda bulunan eski iplik fabrikası, kötü görüntüsü ve harabe hali ile dikakat çekiyor. Tepebaşı Mahallesi Adil Özberk Caddesi’nde yer alan eski iplik fabrikası, 15 yılı aşkın süredir atıl vaziyette bulunuyor. Kötü görüntüsü nedeniyle restorasyon çalışması yapılması beklenen fabrikada herhangi bir çalışma yapılamazken vatandaşlar, fabrikanın duvarlarının yağan yağmur suları nedeniyle çözüldüğünü ve taşlarının düştüğünü söylediler. Düşen taşlar nedeniyle mahalle sakinleri tedirgin oluyor.
RESTORASYON GEREKLİ
Atıl durumda bulunan fabrikanın yenilenmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi ile mülk sahiplerinin anlaşamadığı iddia edilirken, mahalle sakinleri fabrikanın duvarlarında çürüyen taşların yola düştüğünü söylediler. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Eski iplik fabrikası yıllardan beri mahallemizde atıl vaziyette bulunuyor. Fabrika geçmiş yıllarda Gaziantepli vatandaşların önemli bir kısmının ekmek teknesiydi. İlerleyen yıllarda fabrika kapandı ve o vaziyette kaldı. Kurtuluş Camii ve çevresinde başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında fabrikanın da kötü görüntüsünden kurtarılması gündeme geldi. Ancak öğrendiğimiz kadarı ile Büyükşehir Belediyesi ve mülk sahipleri arasında bir anlaşmazlık olmuş ve anlaşmazlık mahkemeye taşınmış durumda. Atıl görüntüsü nedeniyle yıllardır mahallemizde kötü görüntü oluşturan fabrikanın yenilenmesini istiyoruz ancak mahkeme sonuçlanmadığı için herhangi bir çalışma yapılamıyor” şeklinde konuştular.
SURİYELİ MÜLTECİLERİN BARINAĞI OLMUŞTU
Eski iplik fabrikasının bir dönem Suriyeli Mülteci aileler için bir barınak olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Öte yandan eski fabrika geçtiğimiz yıllarda Suriyeli Mülteci ailelerin barındığı bir yer olmuştu. 3 aya yakın bir süre birçok mülteci aile burada yaşamış daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve emniyetin çalışmaları sonrasında mülteci aileler buradan çıkarılmıştı. Mültecilerin harabeden çıkarılmasının ardından duvar örülerek, bu kimselerin fabrikaya girişi engellenmişti. Eski fabrika yalnızca Suriyeli Mülteci ailelere değil bir dönem madde bağımlılarının da barınağı haline gelmişti” diye konuştular.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Tepebaşı Mahalle Muhtarı Ramazan Kök ise, vatandaşların eski fabrika konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve vatandaşların şikayetleri doğrultusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduklarını söyledi.